2013-11-24 08:52:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Στέγη αποθήκης καταπλάκωσε γυναίκα στον Γραίκα!
Από θαύμα ζει η Παναγιώτα Ζέλη από τον Γκραίκα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης καταπλακώθηκε από την στέγη αποθήκης 500 τ.μ, όταν ξηλώθηκε από το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή.

«Με βοήθησε η Παναγίτσα της Σμέρνας που έχουμε απέναντι. Κάνωτο σταυρό μου που βγήκα ζωντανή» λέει η γυναίκα και τα μάτια της πλημμυρίζουν με δάκρυα.

Οι κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά. Η στέγη από αλουμίνιο ξηλώθηκε σαν να ήταν τραπουλόχαρτο… Ένα μέρος της κατέληξε 100 μέτρα μακριά από το κτίριο και το μεγαλύτερο ξηλώθηκε, έριξε μέρους του τοίχου και έπεσε δίπλα στο κτίριο, καταπλακώνοντας τα ζώα και την ιδιοκτήτρια που γλίτωσε από θαύμα, τρέχοντας για να σωθεί.

Η στέγη τη χτύπησε, την έριξε πάνω στα σύρματα της περίφραξης, τραυματίζοντας την ευτυχώς ελαφρά, ενώ δίπλα της κατέληξε ο δεκάμετρος περίπου σιδερένιος διάδρομος που συγκρατούσε τη συρόμενη πόρτα της αποθήκης.


Ξαφνικό μπουρίνι

Η Παναγιώτα Ζέλη βρισκόταν στο αγρόκτημα της οικογένειας, λίγο έξω από το χωριό Γκραίκα, για να φροντίσει τα ζώα, όπως κάθε απόγευμα. Γύρω τις 4:30 το απόγευμα, κι ενώ ετοιμαζόταν να φύγει, έχοντας ολοκληρώσει τις δουλειές της, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν.

«Ο ουρανός ήταν μαύρος από νωρίς αλλά ξαφνικά, είδα τα ευκάλυπτα να λυγίζουν από τον αέρα. Γυρίζω το βλέμμα μου προς την αποθήκη και βλέπω ένα τμήμα της στέγης να παρασύρεται σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων. Την ίδια ώρα, ο αέρας σήκωσε το υπόλοιπο τμήμα της, λες και ήταν τραπουλόχαρτο, και ερχόταν κατά πάνω μου», λέει η γυναίκα που πανικόβλητη άρχισε να τρέχει για να σωθεί.

«Ο τσίγκος με χτύπησε στην άκρη και με έριξε πάνω στα σύρματα, κι από κάτω πλάκωσε πέντε γίδες που έχουμε… Πώς σώθηκε, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», συμπληρώνει και τα μάτια της βουρκώνουν, λέγοντας «…με βοήθησε η Παναγίτσα της Σμέρνας που έχουμε εδώ απέναντι. Κάνουμε το σταυρό μας που δεν είχαμε χειρότερα».

Με ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει, η γυναίκα σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από το σημείο και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον άνδρα και τον γιο της, οι οποίοι έσπευσαν κι αυτοί έντρομοι στο σημείο να δουν τι είχε συμβεί.

Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Μια κατασκευή πολλών τόνων, εμβαδού 500 τ.μ, ξηλώθηκε σε λίγα λεπτά και ξεσκέπασε την αποθήκη, όπου η οικογένεια είχε όλα τα υπάρχοντά της, για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δουλειές.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Το κόστος της ζημιάς, μόνο για τη στέγη και τα τοιχία που έσπασαν, ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα μ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό της οικογένειας. «Σιγά σιγά καταφέραμε και το φτιάξαμε πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Τώρα, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τα φτιάξουμε από την αρχή. Οι κόποι μιας ζωής σκορπίστηκαν στον αέρα σε λίγα λεπτά», λέει η Παναγιώτα Ζέλη.

Οι ζημιές όμως δεν περιορίζονται στη στέγη και στα τοιχία, αφού η αποθήκη ήταν γεμάτη με πράγματα. Πέρα από τα αγροτικά οχήματα-μηχανήματα που φυλάσσονταν στον χώρο, υπάρχουν αγροτικά εργαλεία, ζωοτροφές και τριφύλλια για τα ζώα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για τις δουλειές της οικογένειες.

Στο Νοσοκομείο Η ταλαιπωρία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η γυναίκα, συνοδευόμενη από τα παιδιά της -καθώς ο σύζυγός της έμεινε πίσω να σκεπάσει ό,τι μπορούσε, μήπως και περισώσουν κάτι- πήγε στο Νοσοκομείο Κρεστένων.

Από εκεί, μια και δεν υπήρχε δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών και ακτινογραφιών την έστειλαν στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί, λόγω μη εφημέρευσης γιατρού, κατέληξε στην Αμαλιάδα, όπου τελικά της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι της λίγες ώρες αργότερα.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ