2013-11-24 11:10:20
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟΥΚΛΑ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για το καρδιοχτύπι στην Κομοτηνή και τα χάλια των παικτών του Ολυμπιακού, καλεί τους ρεπόρτερ να μην κομπλάρουν με τον Κ. Ρονάλντο!

Αναλυτικά:

Όποιος δεν είδε τον αγώνα του Ολυμπιακού, θα νομίζει ότι ήταν περίπατος βλέποντας το σκορ. Το α’ ημίχρονο ήταν χάλια για τον Ολυμπιακό, έληξε 1-1, καρδιοχτυπήσαμε. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, έφαγε και ευκαιρίες από τον Πανθρακικό ο οποίος του έκανε και γκολ, είχε προβλήματα η άμυνα του Ολυμπιακού, χάλια ο Αβραάμ, χάλια τα χαφ, πολύ μεγάλη έδειχνε η απουσία του Μήτρογλου, ο Σαβιόλα λίγος ως φορ, είχε και μεγάλη ευκαιρία ο Πανθρακικός, μην γυρνάτε λέμε τη μπάλα στους τερματοφύλακες, δεν ξέρουν μπάλα, κάνουν λάθη στις πάσες.

Το α’ ημίχρονο λοιπόν πετάχτηκε στα σκουπίδια. Με μία φλυαρία ο Ολυμπιακός, άλλαζαν τη μπάλα μεταξύ τους παράλληλα, πολλές πάσες παράλληλες, ευτυχώς μπήκε το γκολ του Μανωλά με το μεγάλο άλμα από στημένη φάση.


Στο β’ ημίχρονο έγινε μία φάση με πολλή τύχη, δεν καταλάβαμε πώς έβαλε αυτό το γκολ ο Κάμπελ, μετά ήρθε και το φάουλ απ’ ευθείας του Σάμαρη, τελείωσε το ματς. Στο τέλος έβαλε και γκολ ο Σαβιόλα από ασίστ του Σάμαρη που έσκαψε τη μπάλα.

Αυτό ήταν το ματς. Εμένα πολλοί παίκτες δεν μου άρεσαν, και μιλάμε για παίκτες που έχουν πληρωθεί ακριβά, τώρα που τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν, έπρεπε να δείξουν καλύτερο πρόσωπο. Ο Βάις παίρνει τη μπάλα και πάει να περάσει έναν, δύο, τρεις, τέσσερις, γκολ σπανίως κάνει, καλά έκανε και τον άλλαξε ο Μίτσελ. Ο Ντομίνγκες δεν βλέπει δίχτυα, επέστρεψε στις αρχικές του εμφανίσεις προχθές, προβλημάτισε, καλά έκανε και τον άλλαξε. Ο Φουστέρ έκανε κακή εμφάνιση. Ο Παπάζογλου δεν κάνει το παιδί για δεξί μπακ. Έβγαιναν σέντρες για το κεφάλι του κοντού Σαβιόλα! Ο Μπονγκ δεν μου άρεσε, ο Εντιγκά θα τα πω παρακάτω, ο Μασάντο δεν πείθει.

Ο Σάμαρης να μην παραμυθιάζεται με αυτά που του λένε και του γράφουν, έχει ελλείψεις και αυτές οι ελλείψεις φαίνονται σε πιο δύσκολα ματς. Είναι αργός, πρέπει να δουλέψει να βελτιώσει την ταχύτητά του και την έκρηξή του. Να μετρήσει τους χρόνους του στα 30άρια και τα 40άρια και να κοιτάξει να τους κατεβάσει οπωσδήποτε. Ν δουλέψει στην εκκίνησή του. Να δει το ματς της Άρσεναλ με την Σαουθάμπτον, κάτι χαφάρες που έχει η Άρσεναλ, πώς σε καταπίνουν και σε αφήνουν πίσω, τι κίνηση κάνουν από πίσω προς τα εμπρός. Τα χαφ της Άρσεναλ σε πνίγουν από το κέντρο και μπρος. Αυτά τα λέω για το καλό του.

Είδα επίσης έναν Μιραλάς τρομερό στο 3-3 της Έβερτον με τη Λίβερπουλ, ματσάρα ήταν, βγήκε στο τέλος με τραυματισμό και όλο το γήπεδο τον αποθέωνε, μαζί και ο προπονητής του ο Μαρτίνες. Τους έκανε ένα γκολ ο Μιραλάς με την ταχύτητά του, πετάχτηκε στην αναμπουμπούλα και το κάρφωσε. Πολύ γρήγορος και ντριμπλέρ, τους δημιούργησε και ένα άλλο γκολ όταν πάλι με την ταχύτητά του έτρεξε και πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, τη γύρισε σε συμπαίκτη του, την ξαναπήρε, έβγαλε πάσα, σούταρε ο άλλος, κόντραρε η μπάλα και με πλασέ το έβαλε ο Λουκάκου.

Ο Εντιγκά ένα στιλάκι τζόκιν στα χαφ του Ολυμπιακού, να τρέχω εγώ παράλληλα σε αυτήν την ηλικία και να δίνω τη μπάλα δίπλα στον Σινάνογλου, να τρέχει και αυτός παράλληλα και να τη δίνει δίπλα, ένα παράλληλο ποδόσφαιρο σε στιλ τζόκινγκ, δεν μου αρέσουν αυτά. Και τώρα λένε για τον Πελέ του Εργοτέλη. Καλός παίκτης, αλλά όχι άλλους αργούς χαφ στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός για να πάει πιο ψηλά στην Ευρώπη χρειάζεται χαφάρα κουμανταδόρο όπως ήταν ο Ιμπαγάσα όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, όπου έφτιαχνε, μάγευε, σπρίνταρε, σκυλί ήταν.

Πάμε τώρα στον Ρονάλντο. Άκουγα κάτι Έλληνες δημοσιογράφους πάλι που έλεγαν ότι πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα ο Ριμπερί επειδή λέει πήρε τρεις τίτλους η Μπάγερν. Ο Ριμπερί τους πήρε τους τίτλους; Η Μπάγερν έχει παικταράδες, είχε ομαδάρα πέρσι, δεν έπαιζε μόνος του ο Ριμπερί, και σας ρωτάω: Τι σχέση έχει ο Ριμπερί με τον Ρονάλντο;

Ορισμένοι δημοσιογράφοι μάλλον ζηλεύετε τον Ρονάλντο, σας πιάνει κόμπλεξ επειδή είναι αντρούκλα! Σε τι είναι καλύτερος ο Ριμπερί του Ρονάλντο; Ξέρει περισσότερη μπάλα; Σκοράρει περισσότερο; Τρέχει πιο γρήγορα; Έχει μεγαλύτερα πνευμόνια; Έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα στο να πάρει την ομάδα πάνω του; Έχει καλύτερα σωματικά προσόντα; Έχει καλύτερο άλμα και κεφάλι;

Τέτοιο ελάφι σαν τον Ρονάλντο δεν έχω ξαναδεί μετά τον Πελέ! Τέτοια σωματικά προσόντα, τέτοια μπάλα σε συνδυασμό με την ταχύτητα, το άλμα, το να τα έχει όλα! Δείτε το ματς της Εθνικής Πορτογαλίας στη Σουηδία όπου έκανε τον Ιμπραήμοβιτς δίπλα του να μοιάζει με απλό παίκτη. Δέκα φορές, δέκα φορές ρε έφυγε ο Ρονάλντο μόνος του, με εκπληκτικά κοντρόλ, τους πέρναγε σαν σταματημένους, και αντί για χατ τρικ μπορούσε να βάλει 6 γκολ αν ήταν πιο τυχερός στην εκτέλεση. Λίγα ήταν τα 3 γκολ που έβαλε.

Τι σώμα, τι πνευμόνια, τι πόδια, τι ταχύτητες παρατεταμένες, με αντοχή στην ταχύτητα, τι ντρίμπλες, τι ρεπερτόριο γκολ με πόδια και με κεφάλι, μιλάμε για υπεραθλητή. Και υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το μαλλί του ή με τις γκόμενές του. Ρε είναι υπεραθλητής, στο κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια, ασταμάτητος, ακούραστος, πανδαισία είναι και σκοράρει συνεχώς, σεβαστείτε τον παίκταρο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ