2013-11-25 14:33:48
Φωτογραφία για ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αρνούνται να δουν τον Άδωνι και κλιμακώνουν την απεργία τους ως τις 3 Δεκεμβρίου!
Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πριν από λίγο, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η Πανελληνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού ΥΓειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, μετά την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας κατά την προαπεργιακή διαδικασία στον ΟΜΕΔ.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η Ομοσπονδία μας ακυρώνει το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε καθορισθεί σήμερα Δευτέρα 1μμ πάλι με τον υπουργό υγείας.

Η ΕΓ έκρινε ότι δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυΪατρείων.

Κύριος σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του σώματος και για αυτό το λόγο δεν είμαστε διατιθέμενοι να μετέχουμε σε προσχηματικές συνομιλίες με προφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.


Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Στην κινητοποίηση μας αυτή μπορούν να συμμετάσχουν και οι συμβασιούχοι έργου καλυπτόμενοι από το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Μετά από αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 28 & 29/11,καθώς και 2 & 3/12".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5+8 Πλασματικά στους ένστολους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
5+8 Πλασματικά στους ένστολους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ