2013-11-25 16:37:12
Φωτογραφία για Στήνουν τρακαρίσματα για να εισπράττουν αποζημιώσεις
Αυξημένα κρούσματα ασφαλιστικής απάτης αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης . Επίκεντρο της ασφαλιστικής απάτης τα αυτοκίνητα εξαιτίας της πτώση της εμπορικής τους αξίας ή της αδυναμίας των κατόχων τους να τα συντηρήσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» εκτιμήσεις των επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς, αναφέρουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το ποσοστό ασφαλιστικών απατών υπολογίζεται ότι ανέρχεται από 375 έως και 500 εκατ. ευρώ ετησίως και αφορά στο 15%-20% του συνολικού τζίρου της αγοράς, ενώ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες μπορεί να φτάσει και το 40% των συνολικών αποζημιώσεων.

Ο μηχανολόγος, τεχνικός προϊστάμενος και υπεύθυνος πραγματογνώμονας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, Κωνσταντίνος Κοκαλίτσας δηλώνει στην εφημερίδα:

«Καθημερινά καλούμαστε να ανακαλύψουμε τεχνικές ντεντέκτιβ εάν οι ζημιές είναι αληθινές ή σκηνοθετημένες. Οι ασφαλισμένοι μαζί με φίλους ή συγγενείς στήνουν τα αμάξια τους σε ερημικές τοποθεσίες γιατί δεν μπορούν να τα πουλήσουν και τα τρακάρουν με στόχο να πάρουν χρήματα από τις ασφαλιστικές. Έτσι, από το τίποτα ξαφνικά βρίσκονται με 5.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις πολυτελών αυτοκινήτων, που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν, τα τρακάρουν για να πάρουν τουλάχιστον 40.000 ευρώ».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ