2013-11-25 19:18:24
Φωτογραφία για Αίτηση αποφυλάκισης από τον Χ. Παππά
Αίτηση αποφυλάκισής υπέβαλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με πολυσέλιδη προσφυγή του. Ο κ. Παππάς με την αίτηση του ζητεί να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, υποστηρίζοντας πως ο... μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης: «δεν είμαι, όμως, σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη “εγκληματικής Οργάνωσης”».

Ο κ. Παππάς κάνει αναφορά σε «πιέσεις που δέχτηκε η Δικαιοσύνη», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη προκειμένου να περαστούν «αντιλαϊκά νομοσχέδια».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποποιείται τον χαρακτηρισμό του ναζιστή, ισχυριζόμενος ότι του τον απέδωσαν τα ΜΜΕ για κάποιες «νεανικές επιλογές» του.


«Την ίδια ώρα, εκείνοι που μας έδιναν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, υπουργοποιούσαν άλλους, παρά το ότι είχαν αυτοί τις ίδιες νεανικές επιλογές μ' εμάς» προσθέτει.

Ο κ. Παππάς καταδικάζει τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναφέροντας ότι ο Γ. Ρουπακιάς έδρασε από δική του πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η πράξη του εξυπηρέτησε άλλους και ζημίωσε το κόμμα.

Τέλος, υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση, αφού έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, δεν είναι, όπως ισχυρίζεται, ύποπτος φυγής και δεν προκύπτει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος.

Η αίτηση του κ. Παππά κατατέθηκε στις Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης ενώ έξω από το Εφετείο περίπου 150 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των κληθέντων σε απολογία βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, με βασικό σύνθημά τους την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων πολιτικών του κόμματος.
naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ