2013-11-25 21:12:41
Φωτογραφία για O Απόλλωνας ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Ο Απόλλωνας δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχασε με 93-71, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών.

Ο Απόλλωνας παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Αγρυρόπουλο και Πέτροβιτς ήταν ανταγωνιστικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα πετυχαίνοντας και το πρώτο καλάθι με τον Τέιλορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει το πάνω χέρι, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, μην αφήνοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης να δημιουργήσουν κάποια διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 16-15 υπέρ της ομάδας του Πειραιά με τον Ματ Λοτζέσκι να οδηγεί επιθετικά τους «ερυθρόλευκους».

Η αστοχία του Απόλλωνα από την γραμμή του τριπόντου (0/8), στοίχησε στους φιλοξενούμενους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία μικρή διαφορά στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (23-17). Μάλιστα, η διαφορά για τους γηπεδούχους έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους (29-20), αλλά η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να σταθεί καλά στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλοί στον τομέα των ριμπάουντ (είχαν μία μικρή υπεροχή στο ημίχρονο με 19-17) και μείωσαν τη διαφορά με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 44-38, υπέρ της ομάδας του Πειραιά.


Όσες φορές προσπάθησε η ομάδα του Πειραιά να ξεφύγει στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου δεν τα κατάφερε, καθώς ο Απόλλων Πατρών έβρισκε τις λύσεις επιθετικά με τον Ντάνιελ να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να ξεφύγει μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι Σλούκας και Μάντζαρης ανέβασαν ρυθμούς, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης με δικό του τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +15 (68-53) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα και να μοιράζουν τον χρόνο συμμετοχής. Ο ρυθμός του αγώνα όμως δεν… έπεσε με τον Μπολντς να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά για τον Απόλλωνα, με τους γηπεδούχους πάντως, να κρατάνε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Μίρζα Μπέγκιτς ήταν καλός επιθετικά για τον Ολυμπιακό, ενώ οι Πέτγουεϊ και Πρίντεζης ανέβασαν τη διαφορά στους 22 πόντους με το τελικό 93-71 να δίνει τους δύο βαθμούς της νίκης στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 44-38, 68-53, 93-71.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (3), Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 8, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 13 (2), Λοτζέσκι 16 (2), Μπέγκιτς 16, Πρίντεζης 10, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Χιλ 7 (1), Καπερώνης 1, Τέιλορ 13 (1), Ντάνιελ 21, Λιανός 10, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Τρεπάλοβατς, Χοτ 4, Μπολντς 15 (1).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ