2013-11-26 18:18:05
Φωτογραφία για «Τιτανομαχία» στις κονσόλες παιχνιδιών
Με την πώληση του Xbox One της Microsoft να ξεκινά σήμερα, εντός μικρού χρονικού διαστήματος μετά την κυκλοφορία του Playstation 4 από τη Sony στις ΗΠΑ, αρχίζει και επίσημα η «μάχη τιτάνων» μεταξύ των δύο κυριάρχων στις κονσόλες παιχνιδιών, εν όψει των Χριστουγέννων.

Το Xbox One κυκλοφορεί περίπου μία εβδομάδα μετά το Playstation 4, σε 13 χώρες. Αν και το PS 4 προηγήθηκε στις ΗΠΑ, η πώλησή του στην Ευρώπη θα αρχίσει στις 29 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, και στις δύο περιπτώσεις, η πώληση στην Ιαπωνία θα αρχίσει το 2014.

EPA

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του (ακριβότερου) Xbox One θεωρείται ότι βρίσκεται ο βελτιωμένος αισθητήρας Kinect, με αυξημένες δυνατότητες αντίληψης κίνησης και ήχου, καθώς και ο «συνολικός» του χαρακτήρας (έχει δοθεί έμφαση στην αλληλεπίδραση με την τηλεόραση, με πολλές μη – gaming εφαρμογές) ενώ το PS 4 έχει αποσπάσει επαίνους για τα «κινηματογραφικού» επιπέδου γραφικά του
. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών είναι παρεμφερή, ενώ και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να δίνεται έμφαση στον «κοινωνικό χαρακτήρα» του gaming, μέσω της παροχής υπηρεσιών και «εργαλείων» που εντείνουν και βελτιώνουν τη multiplayer εμπειρία του παίκτη. Όπως αναφέρει στο BBC ο Μπράιαν Μπλάου, της εταιρείας αναλύσεων Gartner, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η μία κονσόλα θα έχει κάποιο ισχυρό πλεονέκτημα έναντι της άλλης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες κυκλοφορούν νέες κονσόλες με τόσο μικρή χρονική διαφορά. Από τεχνικής πλευράς, τόσο το Xbox One όσο και το PS 4 αποτελούν τεχνολογικά «άλματα» σε σχέση με τους προκατόχους τους. Ωστόσο θεωρείται ότι η Sony δίνει έμφαση στους πιο «αφοσιωμένους» gamers, ενώ η Microsoft επιδιώκει να καταστήσει το Xbox One μία συσκευή που έχει να κάνει με την ψηφιακή διασκέδαση στο σπίτι στο σύνολό της.

EURONEWS

Ενθουσιασμός στην πρεμιέρα του Xbox One

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, η κοινότητα των δημιουργών παιχνιδιών έχει υποδεχτεί ευμενώς την κυκλοφορία των δύο ισχυρών συσκευών, καθώς να νέα, ενισχυμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σημαίνουν καλύτερα παιχνίδια. Όπως αναφέρει ο Στιβ Γκέινορ, ένας εκ των δημιουργών του Bioshock 2 και του βραβευμένου indie τίτλου Gone Home, «ήταν πονοκέφαλος να προσαρμόζεις παιχνίδια υψηλής λεπτομέρειας στην τελευταία γενιά κονσολών…σήμαινε ότι οι ομάδες των δημιουργών έπρεπε να κάνουν σκληρή δουλειά για να κάνουν τα παιχνίδια τους να φαίνονται τόσο καλά οπτικά. Τώρα μπορούν να δαπανούν τον χρόνο τους δημιουργώντας, αντί να προσπαθούν να βρουν τρόπους να τρέξουν τα παιχνίδια καλά στο hardware».

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ