2023-02-02 18:09:40
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις χώρου με τραπέζια κονσόλες
Τόσο τα κλασσικά ανοιγόμενα ή μη τραπέζια κονσόλες όσο και τα σύγχρονης αισθητικής αντίστοιχου τύπου βοηθητικά έπιπλα, εκτός της λειτουργικότητάς τους, λειτουργούν πολύ ιδιαίτερα και διακοσμητικά αν συνδυαστούν με την γενικό στυλ διαμόρφωσης κάθε χώρου. 

Το γεγονός ότι πρόκειται για στενά και κυρίως ανοιχτά και μικρού όγκου έπιπλα, σε αντίθεση για παράδειγμα με έναν μπουφέ, τα κάνει από τα πιο κατάλληλα για τοποθέτηση σε σημεία όπως η είσοδος,  διάδρομοι  - χωλ κλπ 

Ο κλασικός τύπος επίπλου από τον οποίο προέκυψε ο χαρακτηρισμός "τραπέζι-κονσόλα" υπήρξαν τα τραπέζια με ένα ή δύο ανοιγόμενα φύλλα που τοποθετημένα κλειστά και εφαπτόμενα τοίχου δημιουργούσαν ένα στενό διακοσμητικό τραπέζι και κυρίως σε μικρά σπίτια αυτό αποτελούσε ένα επιπλέον τραπέζι φαγητού, όποτε αυτό ήταν απαραίτητο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ...αγαπημένα έπιπλα του τόσο της κλασικής/νεοκλασικής όσο και της ρουστίκ διακόσμησης για χρήση ως έπιπλο εισόδου, με πιο τυπικό συνδυασμό αυτόν με έναν αντίστοιχης αισθητικής με το έπιπλο καθρέφτη. 


Τόσο αυθεντικά παλιά έπιπλα αυτής της μορφής όσο και στενά τραπέζια στα οποία μπορεί να δοθεί τεχνητά παλαιωμένη όψη, βρίσκουν εύκολα την θέση τους σε ένα σύγχρονο σπίτι διαμορφωμένο με κλασικές, ρουστίκ, vintage αλλά και ethnic ή boho στοιχεία. 

Σε καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα συχνά μπορεί κανείς να ανακαλύψει πραγματικούς ...θησαυρούς τέτοιων επίπλων που με μια συντήρηση ή και το βάψιμο/παλαίωσή τους αναδεικνύονται σε κεντρικά κομμάτια της διακόσμησης του χώρου που θα τοποθετηθούν. 

Η πιο μοντέρνα εκδοχή του τραπεζιού κονσόλα είναι ο τύπος επίπλου μικρού πλάτους με μεταλλικό σκελετό και μία ή δύο επιφάνειες από ξύλο, γυαλί ή μάρμαρο. 

Πρόκειται για απλής και "πασπαρτού" αισθητικής έπιπλα που επίσης εύκολα μπορούν να βρουν την θέση τους σε ένα σύγχρονο σπίτι, ανεξάρτητα από το γενικό ύφος διακόσμησής του. 

Μια ιδιαίτερα πρακτική χρήση των τραπεζιών αυτής της μορφής είναι η τοποθέτησή τους στην πλάτη ή το πλάϊ ενός καναπέ, με τρόπο που να οριοθετούν τον χώρο ή να μποορύν να χρησιμοποιηθούν σαν ένα επιπλέον βοηθητικό τραπεζάκι. 

Τα μικρού μεγέθους τραπέζια κονσόλες είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικά καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε σημείο που δεν χωρά ένα μεγαλύτερο έπιπλο αποθήκευσης και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα καλαίσθητη γωνιά. 

Ο χώρος κάτω από την κεντρική επιφάνεια ενός τραπεζιού κονσόλα, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος σε διαστάσεις, μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Καλάθια, κουτιά, βοηθητικά μικρά καθίσματα μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του τραπεζιού και να δημιουργήσουν έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. 

Από τα πιο ιδιαίτερης αισθητικής τραπέζια κονσόλες τα κατασκευασμένα από ακατέργαστο ή ανεπιτήδευτης όψης φυσικό ξύλο.

Ιδανικά για τοποθέτηση στην είσοδο του σπιτιού ή σε διάδρομο πλαισιωμένα με ταιριαστά στοιχεία - αντικείμενα,  για την δημιουργία μιας πολύ ξεχωριστής διακόσμησης. 

Όσο απλούστερου σχεδιασμού είναι ένα τραπέζι κονσόλα από ακατέργαστο φυσικό ξύλο τόσο ευκολότερα ενσωματώνεται σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από το γενικό στυλ διακοσμήσής του, αν πλαισιωθεί με τα κατάλληλα αντικείμενα. 

Και το μαύρο χρώμα σε έπιπλα αυτής της μορφής λειτουργεί πολύ ιδιαίτερα αισθητικά, ιδιαίτερα σε χώρους με τοίχους σε λευκό - μπεζ.  

Τραπέζια κονσόλες ρουστίκ ύφους αποκτούν πολύ ιδιαίτερα  όψη και αν βαφτούν σε μια ταιριαστή με το σύνολο του χώρου απόχρωση.  

Μια απλού σχεδιασμού κονσόλα μπορεί εύκολα και να κατασκευαστεί, από όποιον διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις σε ξύλινες κατασκευές. 

Ακόμη και από απλές σανίδες ακατέργαστου ξύλου μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ ιδιαίτερο τέτοιου τύπου έπιπλο, με πολύ μικρό κόστος.  

Γενικά τα τραπέζια κονσόλες ανήκουν στις ιδιαίτερα δημοφιλείς επιλογές DIY επίπλων, αφού μπορούν να δημιουργηθούν από διάφορων τύπων οικονομικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά. 

Από τους πιο κλασικούς τύπου DIY τραπεζιών αυτής της μορφής τα έπιπλα κατασκευασμένα από παλιές ραπτομηχανές. 

Πολύ ιδιαίτερης μοντέρνας αισθητικής και τα αντίστοιχου τύπου DIY τραπέζια κονσόλες δημιουργημένα από παλιά ποδήλατα. 

Η χρήση ενός τέτοιου τραπεζιού για την συγκέντρωση φυτών εσωτερικού χώρου είναι ένας ακόμη λειτουργικός αλλά και ιδιαίτερος τρόπος αξιοποίησής τους. 

Πρόκειται, γενικά, για έναν τύπο βοηθητικού επίπλπου που, ανάλογα και με το γενικό του ύφος, λειτουργεί πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά και όσο πιο απλού σχεδιασμού τόσο πιο πολύ κατάλληλο για να αναδειχθούν ιδιαίτερα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν τόσο στην κεντρική επιφάνειά του όσο και στο κάτω μέρος του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ