2013-11-27 22:58:35
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ φωτορεπορτάζ του defence-point.gr: Προετοιμάζεται η «Νυκτερινή Αστραπή»…
Με πολύ εντατικούς ρυθμούς, ημέρα και νύκτα, συνεχίζεται στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» η προετοιμασία για την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή» που πρόκειται να διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2013, στο πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός» πλησίον της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Στην ΤΑΜΣ θα συμμετάσχουν μονάδες της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) «3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιο» που ως γνωστόν είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 2HEL αλλά και μονάδες άλλων σχηματισμών της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο της ΤΑΜΣ περιλαμβάνει την υπέρβαση φίλιων τμημάτων (εξ ορισμού μία δύσκολη διαδικασία πόσο μάλλον όταν εκτελείται νύκτα) και την εκτέλεση αντεπίθεσης από ενισχυμένο συγκρότημα ίλης.

Κύριο χαρακτηριστικό της ΤΑΜΣ «Νυκτερινή Αστραπή» είναι ότι πρόκειται να διεξαχθεί ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗ ΝΥΚΤΑ με ταυτόχρονη συμμετοχή επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων (που θα πραγματοποιήσουν αεροκίνηση φίλιων τμημάτων αλλά και προσβολή επίγειων στόχων) αλλά και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που επίσης θα προσβάλλουν επίγειους στόχους.

Δείτε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ στο παρακάτω λινκ της ιστοσελίδας defence-point.gr

http://www.defence-point.gr/news/?p=90099 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δρόμος-παγίδα στο Σκα! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δρόμος-παγίδα στο Σκα! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ