2013-12-02 23:14:07
Φωτογραφία για Ισλανδοί αστυνομικοί για πρώτη φορά πυροβόλησαν και σκότωσαν ένοπλο
Η ισλανδική αστυνομία υποχρεώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, να ανοίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της, πυρ εναντίον ενός άνδρα, ο οποίος...τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το επεισόδιο "δεν έχει προηγούμενο" στην Ισλανδία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρέικιαβικ ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσεν.

Η εγκληματικότητα στη χώρα αυτή των 322.000 κατοίκων είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και οι αστυνομικοί της σπάνια επεμβαίνουν ένοπλοι.

Το θύμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι ένας άνδρας λίγο μικρότερος των 60 ετών, ο οποίος για άγνωστο λόγο βάλθηκε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε μόνος στο Ρέικιαβικ γύρω στις 3 σήμερα το πρωί (05:00 ώρα Ελλάδας).

Αφού εκκένωσε την πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να αποκαταστήσει επαφή μαζί του και στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει.


"Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί από τα παράθυρα του διαμερίσματός του", ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Στέφαν Έρικσον.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας διείσδυσαν στο διαμέρισμα γύρω στις 6 π.μ.. Ο ένοπλος τους υποδέχθηκε με νέα πυρά πετυχαίνοντας στο κράνος έναν αστυνομικό και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο έναν άλλο. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και πέτυχαν τον άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

"Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό και υποβάλλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια" δήλωσε ο Γιοχάνεσεν.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ