2013-12-02 23:15:07
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Νομοθετική ρύθμιση για πλειστηριασμούς έστω κι αν είναι μονομερής
Τη στρατηγική της εν όψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά, την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα “καυτά” ζητήματα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ενώ ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση, είτε βρεθεί λύση είτε όχι, θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους, αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και άρα επέρχεται απελευθέρωση πλειστηριασμών.


Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι θα επικρατήσει τελικά η κοινή λογική, "διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί".

Παραπέμποντας δε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που είπε. Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι "εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες".

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ