2013-12-03 13:37:36
Φωτογραφία για Πάτρα: Η Ευρώπη ήρθε στην Παντανάσσης! - Ο πεζόδρομος αλλάζει, φωτίζεται και δημιουργεί...τέχνη στο δρόμο! - Δείτε φωτο
Η οδός Παντανάσσης φωτίζεται! Ένας πεζοδρομημένος χώρος στο κέντρο της Πάτρας που μέχρι τώρα ήταν αδιάφορος.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες συνθήκες, όπως η ερήμωση και o ελλιπής φωτισμός.

Με δική τους πρωτοβουλία οι καταστηματάρχες συγκεντρώνουν φωτιστικά - πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, φαναράκια, παλιά ή καινούρια, κλασικά ή φευγάτα και φωτίζουν με άποψη την οδό Παντανάσσης.

Στην οδό ξεκίνησαν οι εικαστικές παρεμβάσεις που μας «μεταφέρουν» σε οικείους και προσωπικούς μας χώρους.

Όπως επεσήμανε η κα. Γεωργία Κούκου εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της Παντανάσσης στο patras events: «Έπρεπε με κάποιο τρόπο να προσελκύσουμε τον κόσμο. Τα «φώτα της πόλης» έχουν πέσει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και εμείς δεν έχουμε πολλές δυνατότητες, οπότε τρυπήσαμε τους τοίχους και όλοι μαζί αλλάζουμε την αισθητική της οδού.»


Σε ότι αφορά την θέση της δημοτικής αρχής η κα. Γεωργία ανέφερε πως δεν θέλησαν να ενοχλήσουν τα συνεργεία του Δήμου. Ακόμα και για το ρεύμα θα πληρώνουν οι ίδιοι αφού δεν υπάρχει σύνδεση των φωτιστικών με τις κολώνες ηλεκτροδότησης. «Μπορεί κάποιοι κακοπροαίρετοι να το βλέπανε αλλιώς και δεν θέλαμε να ανακατευτούμε σε διαμάχες με τους υπόλοιπους εμπόρους ή κατοίκους της περιοχής.»

Η δράση βασίζεται σε μια αντίστοιχη που υλοποίησε η ομάδα "Beforelight", το 2010, στην οδό Εμπράρ, στη Θεσσαλονίκη.

Όλη η ομάδα της Πάτρας επιχειρεί να αναδείξει την μοναδική ταυτότητα της οδού που διαμορφώνεται από τους ανθρώπους της για τους ανθρώπους της.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ