2013-12-03 18:52:07
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα για κλοπή στο Αγρίνιο
Συνελήφθησαν χθες (3-12-2013) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 23 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός των συλληφθέντων τα στοιχεία του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία 36χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 500 ευρώ.

Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη τους μετά από πεζή καταδίωξη.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στους δυο συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους και για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Με αφορμή περιστατικά κλοπής ανασφάλιστων οικιών, σε διάφορες περιοχές, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας στην αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων, συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής :

• Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.

• Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.

• Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστηµα.

• Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο.

• Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα.

• Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.

• Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους.

• Να θυμάστε ότι τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι επίσης στόχος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ