2013-12-04 09:34:24
Φωτογραφία για ΑΔ. ΓΕΡΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς

Τη σταθερή θέση του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει χαρτί που να εξαιρεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ. Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δεν δέχτηκαν», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.


Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση». «Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε ένα μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες. Όλα αυτά απερρίφθησαν από τους συνδικαλιστές οι οποίοι αρνήθηκαν ακόμη και να στείλουν γιατρούς στα ΚΕΠΑ, με μοναδικό αίτημα να υπογραφεί από το υπουργείο ένα χαρτί που να τους εξαιρεί από το νόμο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση».

Επισήμανε τέλος πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε δεν ισχύουν οι προτάσεις.

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε σήμερα Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.

Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα αναλάβουν να συστήσουν τον καινούριο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα έχει ρόλο μόνο αγοραστή, θα δώσουν τα Κέντρα Υγείας σε ιδιώτες, ενώ το πλάνο περιέχει και πολλές απολύσεις.

Ήδη μία γεύση των απολύσεων παίρνουμε τις ημέρες αυτές, αφού η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέλυσε τη Δευτέρα, 663 γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι απεργούν. Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί φυσικά από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ.κ. Γεωργιάδης και Μπέζας, είχαν τονίσει ότι δεν είναι ηθικό θέμα, οι γιατροί αυτοί το πρωί να απεργούν και το απόγευμα να δέχονται επισκέψεις στο ιατρείο τους.

''The New Daily Mail'' 

με επιπλέον πληροφορίες από την εφημερίδα NEWSBOMB
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ