2013-12-05 02:07:06
Φωτογραφία για Δραγασάκης: Αδικούμε τον Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»
Αίσθηση προκάλεσε η άποψη του Γ. Δραγασάκη που υποστήριξε πως είναι άδικη η κριτική που δέχεται ο Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν».

Η άποψη αυτή χαρακτηρίστηκε ως ένα νέο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως εκείνων που πρόσκεινται στην Παπανδρεϊκή πτέρυγα. «Αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου. Το είχε πει (το λεφτά υπάρχουν) για να δούμε που πάνε τα λεφτά»

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική σελίδα Left.gr ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο πως θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές όταν θα έρθει στην κυβέρνηση.

«Πρώτον, θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερο, θέλουμε να διαγραφεί ή γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή, όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ».


Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο Γιάννης Δραγασάκης, η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση «υπό την μορφή ανταλλαγής δώρων ή φιλοφρονήσεων»!

Παράλληλα ο Γ. Δραγασάκης σημειώνει «Εμείς πάμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα αυτό θα έχει εγκριθεί από τον ελληνικό λαό, άρα η κυβέρνηση η δική μας θα έχει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Άρα η αντίθεση είναι προφανής απέναντι στις δικές μας ανάγκες και τις δικές τους απαιτήσεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η έκβαση της σύγκρουσης θα προκύψει από τη στάση όλων των δυνάμεων. Εμείς θέλουμε η λύση να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, αλλά εμείς έχουμε μια κόκκινη γραμμή που είναι οι ανάγκες αναπαραγωγής της κοινωνίας».

Στο ερώτημά μας «πώς οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» ο Γιάννης Δραγασάκης μας απαντά:

«Από το τι στο πώς, πώς θα το κάνουμε. Το πώς όχι μόνο με την τεχνική έννοια του όρου, αλλά το πώς αναδεικνύει δυνατότητες, αναδεικνύει κινδύνους, αναδεικνύει συμμάχους, άρα το πώς θα το κάνουμε αναδεικνύει και με τους ποιους θα το κάνουμε, με ποια υποκείμενα θα το κάνουμε. Παραδείγματος χάριν, μίλησα πριν για 1000 εργοστάσια αδρανοποιημένα. Τι θα γίνουν αυτά τα εργοστάσια; Έχουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να μπορεί να δράσει και να δοκιμάσει ακόμα και συστήματα αυτοδιαχείρισης, τα οποία μια κυβέρνηση θα μπορούσε να στηρίξει;». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ