2013-12-05 15:30:04
Φωτογραφία για Ένοχος για εκβίαση και δωροδοκία ο Ψωμιάδης στην υπόθεση με τα στημένα
Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη (για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για δωροδοκία-δωροληψία) και τεσσάρων ακόμη εμπλεκόμενων στην υπόθεση με τα στημένα, αποφάσισε την Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ένοχοι μαζί με τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα και ΑΕΚ κρίθηκαν και οι Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωστούλας και Περικλής Αμανατίδης.

Αντίθετα, αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος κι ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.


Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα κι ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίνεται ένοχος για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός.

Ο Διονύσης Κωτούλας, ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, κρίθηκεένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Η εισαγγελέας έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, προτείνει ποινές για τους πέντε καταδικασθέντες και οι δικηγόροι ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για να «μαλακώσουν» οι τιμωρίες.

Ωστόσο, η εισαγγελέας πρότεινε να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τους Ψωμιάδη και Μητρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο «σκοτεινή φυσιογνωμία της παρούσας διαδικασίας». Οι συνήγοι των δύο παραπάνω έγιναν... έξαλλοι και η έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει για τις ποινές.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ