2013-12-07 00:07:08
Φωτογραφία για Κουμπιά Vs Φερμουάρ
Είναι μικρά έργα τέχνης και όσο η τάση τα βοηθάει γίνονται ακόμα καλύτερα. Αν και δύσκολο προϊόν στα είδη ραπτικής και απρόβλεπτο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει την τιμητική του και οι παραγγελίες δε σταματούν να έρχονται.

Η χρήση ενός κουμπιού δεν είναι μόνο η κλασική ή για να στολίσει ή να μεταμορφώσει εντελώς ένα ρούχο.

Μπορεί να γίνει από ένα ιδιαίτερο φωτιστικό μέχρι και κόσμημα ακόμα και κοκαλάκι για τα μαλλιά. Εκτός από τα απλά κουμπιά, τα πολύχρωμα ή ακόμα και τα αριστοκρατικά που όλοι έχουμε δει, τα καταστήματα τώρα έχουν γεμίσει με κουμπιά από φίλντισι ή από καρύδα.

Τα χρώματα τους ποικίλουν και ξέρουν να κλέβουν τις εντυπώσεις. Tα περισσότερα έρχονται από την Ιταλία και πιο λίγα είναι απο την Ελλάδα. Στο πρώτο κατάστημα του Ηρακλείου με είδη ραπτικής που μετρά ιστορία 120 ετών, οι μισοί σχεδόν από τους πελάτες ψάχνουν το … κουμπί τους. Είτε για να το φορέσουν είτε για να το στολίσουν.


Όπως είπε μιλώντας στο MadeinCreta o κ. Κωστής Πανεθυμιτάκης το κουμπί αλλά και το φερμουάρ είναι δυο προϊόντα που συναγωνίζονται μεταξύ τους. Σε αυτή μάχη υπερτερεί, πότε το ένα και πότε το άλλο, αναλόγως την τάση της μόδας.

«Είναι χρονιές που ο κόσμος αγοράζει φερμουάρ και άλλες που προτιμά κουμπιά. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως και ιδιαίτερα πέρυσι, το κουμπί πήγε πολύ καλά σε σχέση και με άλλες χρονιές, και αυτό οφείλεται στην τάση που υπάρχει για τις κατασκευές, αλλά και τα χειροποίητα κοσμήματα. Υπάρχουν κουμπιά που μας τα ζητάνε για να φτιάξουν ακόμα και εντυπωσιακά δαχτυλίδια».

Και γιατί προτιμούν οι πελάτισσες τα κουμπιά; «Α! Για τα πάντα» απαντά ο ίδιος «για ρούχα, για κουρτίνες, για κοσμήματα, για καρφίτσες, για ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας».

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ