2013-12-07 22:06:46
Φωτογραφία για Ολυμπιακός:Ζορίστηκε, αλλά είχε Ντομίνγκες
Με εύστοχο πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες στο 74' και γκολ του Ολαϊτάν στο 89' ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για την 14η αγωνιστική

&nsbp;

Οι 13 νίκες και η μία ισοπαλία αποτελούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Ολυμπιακού, που έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ.

Με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης 2-0, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League, μετρώντας 13 νίκες και μία ισοπαλία. Οι παίκτες του Μίτσελ, ο οποίος προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους αρκάδες, αλλά χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Ντομίνγκες (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση στον Βάις από τον Ζησόπουλο) στο 74' έλυσαν το γόρδιο δεσμό, ενώ ο Ολαϊτάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89'. Αξιόμαχος ο Αστέρας, στάθηκε πολύ καλά στο Καραϊσκάκη και ίσως άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά φεύγει χωρίς βαθμό και μένει στους 21 (στην 5η θέση). Ο Ολυμπιακός, που πήγε στο +9 από τον ΠΑΟΚ, πλέον στρέφει την προσοχή του στον "τελικό" με την Αντερλεχτ.


Χωρίς γκολ και με λίγες καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος στο Φάληρο. Ο Μίτσελ παρέταξε μία 11άδα με πολλές αλλαγές για να έχει φρέσκια ομάδα ενόψει Αντερλεχτ και ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το "πειραματικό" ερυθρόλευκο σχήμα. Με πολλά τρεξίματα και σωστή τακτική οι αρκάδες έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στη δημιουργία των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός, που είχε συντριπτική κατοχή (68-32), δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και αναπτυσσόταν μονοδιάστατα από τα δεξιά με Τόρες-Κάμπελ. Μοναδική απειλή για τον Ερνάντες ήταν ο Ντομίνγκες, που είχε τρία καλά σουτ, ενώ μία κεφαλιά του Φουστέρ από καλή θέση πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Βεργέτη προσπάθησαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και είχαν δύο καλές στγιμές. Μία με τον Καράσκο και μία με τον Ουσέρο, τις οποίες σταμάτησε ο Ρομπέρτο.

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ, τον οποίο σταμάτησε ο Ερνάντες, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Το πρέσινγκ του Αστέρα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων, που περίμεναν τα πάντα από τον Ντομίνγκες. Παράλληλα ο Σέποβιτς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του αντί-Μήτρογλου και δεν ήταν απειλητικός. Οι αρκάδες μάλιστα ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικοί μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.

Βλέποντας τα προβλήματα στο δημιουργικό τομέα ο Μίτσελ έριξε Βάις και Ολαϊτάν στο παιχνίδι. Ο σλοβάκος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, καθώς στο 72' κέρδισε πέναλτι από τον Ζησόπουλο. Τι ριπλέι πάντως μάλλον δεν δικαιώνει τον Καλογερόπουλο. Ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων, Ντομίνγκες, ευστόχησε και στο 74' έλυσε το γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μετά από γρήγορη αντεπίθεση με τον Ντομίνγκες και αρχικά δοκάρι του Βάις, ο Ολαϊτάν διαμόρφωσε στο 90' το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46’ Παπάζογλου), Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (60’ Βάις), Κάμπελ, Σέποβιτς (69’ Ολαϊτάν).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό (80’ Κάφα), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Ναβάρο (87’ Ουρτάδο), Χουάνμα (70’ Μπακασέτας).
 sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ