2013-12-09 22:21:06
Φωτογραφία για Βρετανία: Ο κατηγορούμενος αγαπάει την αλ-Κάιντα
Ένας από τους δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν ένα βρετανό στρατιώτη μέρα-μεσημέρι σε δρόμο του Λονδίνου, κατέθεσε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο και δήλωσε ότι αγαπάει τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση αλ-Κάιντα.

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 χρόνων, και ο συγκατηγορούμενός του Μάικλ Αντεμποουάλε, 22 χρόνων, κατηγορούνται ότι παρέσυραν το Μάιο με το αυτοκίνητό τους τον 25χρονο στρατιώτη Λι Ρίγκμπι καθώς αυτός διέσχιζε ένα δρόμο στο Γούλγουιτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο αναίσθητο σώμα του με μπαλτά και μαχαίρια.

Η εισαγγελία έχει δηλώσει πως οι δύο ύποπτοι στη συνέχεια έσυραν το πτώμα του Ρίγκμπι στη μέση του δρόμου για να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ο Αντεμπολάτζο, καταθέτοντας στο κακουργιοδικείο, εξέφρασε το θαυμασμό του για την αλ-Κάιντα απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του και παρουσία της οικογένειας Ρίγκμπι.


"Τους θεωρώ μια ομάδα μουτζαχεντίν (μαχητών του ιερού πολέμου)", είπε ο Αντεμπολάτζο, λέγοντας πως ονομάζεται Μουτζάχιντ Αμπού Χάμζα και επιβεβαιώνοντας στο δικαστήριο πως είναι παντρεμένος και έχει έξι παιδιά.

"Τους αγαπώ. Είναι αδέλφια μου. Δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τους αγαπώ".

Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι ο Αντεμπολάτζο προσευχήθηκε στον Αλάχ τη νύχτα πριν από την επίθεση στον Ρίγκμπι, ένα βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν, και του ζήτησε να εξασφαλίσει πως θα σκοτωθεί μόνον ένας στρατιώτης.

"Έμεινα ξάγρυπνος λατρεύοντας τον Αλάχ και ικετεύοντάς τον να κάνει να πετύχει η αποστολή και να χτυπήσουμε ένα στρατιώτη και μόνον ένα στρατιώτη", δήλωσε.

Τόσο ο Αντεμπολάτζο όσο και ο Αντεμποουάλε αρνούνται την κατηγορία του φόνου.

Ο φόνος του Ρίγκμπι είχε προκαλέσει φρίκη και αντιμουσουλμανικές εκδηλώσεις στη Βρετανία. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ