2013-12-12 19:00:10
Φωτογραφία για ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο Euroleague Greece για τον τελικό της Αναντολού Εφές στο Κάουνας και την ελληνική "μπασκετική" παροικία στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγες ώρες πριν το σημαντικό παιχνίδι της Αναντολού Εφές στο Κάουνας (12/12), που θα κρίνει εν πολλοίς την πρόκριση της στο ΤΟΡ16 της Euroleague, ο Κώστας Βασιλειάδης μιλά για τους γείτονες, αλλά και την πατρίδα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο Euroleague Greece λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο Κάουνας και το σημαντικό παιχνίδι της Αναντόλου Εφές, για την πρόκρισή της στο ΤΟΡ 16 της Euroleague για την μάχη της τουρκικής ομάδας και όχι μόνο.

Την δική του παρουσία σε αυτή στην επιστροφή του μετά από έναν χρόνο απουσίας και πάλι στην Euroleague , την παρουσία των Δημήτρη Ιτούδη και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τουρκικό πρωτάθλημα αλλά και του Χρήστου Ταπούτου όπως και τις δύο ελληνικές του ομάδες. Τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.


Ο Βασιλειάδης εξάλλου μόνο πρωτάρης δεν είναι στην Euroleague αφού πριν κλείσει τα 17 του χρόνια είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός σε αυτήν με τον ΠΑΟΚ. Σχεδόν 13 χρόνια πριν παρά 8 μέρες στην Φρανκφούρτη, όταν είχε αγωνιστεί στην νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 80-73 για 3''.

Έκτοτε ο έμπειρος πλέον διεθνής φόργουορντ στην αρκετά πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί με άλλες τρεις ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση. Με τις Ουνικάχα Μάλαγα (2006-2007), με τον Ολυμπιακό (2007-2008) και με την Μπιλμπάο (2011-2012) υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη και μετά το περσινό πέρασμά του με την ισπανική ομάδα από το Eurocup επέστρεψε στην Euroleague τη φορά αυτή με την Αναντολού Εφές.

Σε μία ξεχωριστή χρονιά για τον ίδιο αφού παράλληλα με τις υποχρεώσεις και τα ταξίδια με βάση την Κωνσταντινούπολη φροντίζει να βιώνει και να απολαμβάνει και την πρώτη του χρονιά ως πατέρας χωρίς ωστόσο να χάνει το κέφι του. Απεναντίας παίρνοντας επιπλέον δύναμη από την σύζυγό του και των τριών μηνών γιο του.

Πώς όμως, αντιμετωπίζει καταρχήν το σημερινό παιχνίδι στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις; Ο Βασιλειάδης τόνισε στο Euroleague Greece: "Αφού χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα μας με την Μπάμπεργκ να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκρισή μας στο ΤΟΡ 16 καλούμαστε πλέον να είμαστε προσεχτικοί στα δύο τελευταία μας παιχνίδια.

Τόσο στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις όσο και στην έδρα την τελευταία αγωνιστική με την Ρεάλ Μαδρίτης. Την πρώτη ομάδα του ομίλου μας. Ξέρουμε ότι μία νίκη μας είναι αρκετή και όσο πιο γρήγορα την κάνουμε τόσο το καλύτερα. Κόντρα στην Ζαλγκίρις εξάλλου έχουμε να υπερασπιστούμε και μία διαφορά 11 πόντων από την νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας σε αυτήν αλλά το πώς θα φύγουμε με την νίκη".

Για την επιστροφή του στην Euroleague μετά από έναν χρόνο απουσίας στον οποίο έφθασε με την Μπιλμπάο μέχρι τον τελικό του Eurocup στο Σαρλερουά του Βελγίου ο Βασιλειάδης υπογράμμισε: "Ήταν κάτι που το ήθελα από την πρώτη στιγμή που έκλεισε ο κύκλος στην Μπιλμπάο. Να συμφωνήσω με μία ομάδα που θα αγωνίζεται στην Euroleague γιατί ήθελα να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο. Περίμενα και ήρθε η πρόταση από την Εφές και δεν την άφησα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν το μετάνιωσα κιόλας", για να εξηγήσει αμέσως μετά το γιατί

"Τυγχάνω της απόλυτης εμπιστοσύνης του προπονητή μου (σ.σ. Οκτάι Μαχμούτι) που μου έχει δώσει ελευθερίες στην επίθεση ώστε να μπορώ να προσφέρω τον καλύτερό μου στην ομάδα στις υποχρεώσεις της. Αισθάνομαι ήρεμος στην Εφές, υπάρχει ένα πολύ καλό περιβάλλον μεταξύ διοίκησης και ομάδας που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια".

Για τους στόχους της Aναντολού Εφές, στην φετινή Euroleague ο Βασιλειάδης είπε: "Καταρχήν να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16 και μετά ότι καλύτερο έρθει. Σε ένα σημείο της διοργάνωσης όπου το έργο μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολο αλλά μέσα από την δουλειά αισιοδοξώ ότι μπορούμε να φθάσουμε ακόμη πιο μακριά".

Για το ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να βρεθούνε στον ίδιο όμιλο του ΤΟΡ 16 και αν προτιμάει να βρεθεί με την σειρά του με την Αναντολού Εφές σημείωσε: "Καταρχήν να προκριθούμε και εμείς στο ΤΟΡ 16 όπως το πέτυχαν και οι δύο ομάδες. Όσο για μένα θα ήταν πολύ καλό, το ιδανικό θα έλεγα γιατί θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω για δύο φορές ακόμη στην Ελλάδα και να δω τους φίλους μου από κοντά".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στην Euroleague ο Βασιλειάδης σχολίασε: "Σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαία η πορεία του όπως και το ότι έχει καταφέρει να κερδίσει τις δύο τελευταίες χρονιές την Euroleague. Είναι μία ομάδα που έχει διατηρήσει τον κορμό της χωρίς να αποκλείεται κάποια στιγμή να γνωρίσει και την ήττα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρονιά στην Euroleague πως έχει τον τρόπο να την τελειώνει κατακτώντας την".

Ο Βασιλειάδης δεν αρνήθηκε να σταθεί και στην παρουσία εκτός του ιδίου στο τουρκικό πρωτάθλημα και άλλων Ελλήνων όπως του Χρήστου Ταπούτου στην Ολίν Εντιρνέ αλλά και από πλευράς προπονητών του Δημήτρη Ιτούδη στην Μπάνβιτ και του Στέφανου Δέδα εδώ και μερικές μέρες ως βοηθού του Σλοβένου Γιούρι Ζντοβτς στην Γκαζιαντέπ. Του επίσης γνώριμου μας από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Είναι κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτι που φανερώνει την αξία και των Ελλήνων παικτών αλλά και των Ελλήνων προπονητών σε μία χώρα όπου το μπάσκετ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Και πολύ περισσότερο έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή εκτός από τις ομάδες τους και στο πρωτάθλημα διεκδικώντας το".

Τέλος ο Βασιλειάδης, που το καλοκαίρι ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος του στην Εθνική , όταν του ζητήθηκε να σταθεί στον φετινό ΠΑΟΚ όντας η ομάδα που ανδρώθηκε και δεν έχει κρύψει ότι είναι η ομάδα του. "Όποτε βρίσκομαι σπίτι και υπάρχει παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση φροντίζω να τον παρακολουθώ. Είναι μία ομάδα που αρέσει και που έχει την σφραγίδα του κ. Μαρκόπουλου.

Στις αρχές της χρονιάς εξάλλου είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω από κοντά στο τουρνουά της Ολίν, είχα ξεχωρίσει τον Κούπερ και το είχα πει και στον κ. Σταυρόπουλο. Και χαίρομαι που δικαιώνομαι γιατί αποδεικνύεται ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό πλέι μέικερ".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ