2013-12-12 19:36:06
Φωτογραφία για ΚΑΡΤΕΡ : ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Ο τρίτος σκόρερ της Σιένα στην Ευρωλίγκα, Τζος Κάρτερ, μίλησε στο "onsports.gr" για την... επίσκεψη της ομάδας του στο ΣΕΦ και παραδέχτηκε ότι οι τιμωρίες του Ολυμπιακού μπορούν να παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα του αγώνα!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο, ενώ θα λείπουν και οι Γιώργος Πρίντεζης και Μίρζα Μπέγκιτς, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με τον Ποπς Μενσά Μπονσού στον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ και θα απουσιάσουν από τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις της ομάδας τους (έχουν εκτίσει ήδη τη μια κόντρα στην Μπάγερν).

Αυτό σύμφωνα με τον Αμερικανό φόργουορντ μπορεί να βοηθήσει τη Σιένα να κάνει κάτι καλό στο παιχνίδι. Άλλωστε, η ομάδα από την Τοσκάνη μοιάζει ικανή να αδράξει την… ευκαιρία, αφού βρίσκεται σε ανοδική... τροχιά τον τελευταίο καιρό και από εκεί που είχε 0/4 ήττες στα πρώτα ματς, έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους της αγώνες.


Ο 27χρονος άσος των Ιταλών έχει 8.5 πόντους (53.8% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 80% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.9 κερδισμένα φάουλ κατά μέσο όρο σε 25:15 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα σε 8 ματς και είναι από τους παίκτες που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός.

Η Σιένα δεν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχετε 3/4 νίκες. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Τι άλλαξε;

«Βελτιωθήκαμε στο να παίζουμε μαζί στο κομμάτι της άμυνας. Ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα και βρήκαμε τη σωστή χημεία».

Όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν κλειστά. Περιμένεις τέτοιο ματς και στον Πειραιά;

«Ξέρουμε τι μας περιμένει στην Ελλάδα. Θα είναι δύσκολα, αλλά ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς οπαδούς λόγω τιμωρίας. Πόσο θετικό είναι αυτό για εσάς;

«Δεν ξέρω. Θα είναι δύσκολο για εμάς. Όταν δεν υπάρχουν οπαδοί η ενέργεια είναι μικρότερη. Την ίδια ώρα μπορεί να μας βοηθήσει επειδή ο Ολυμπιακός παίρνει ενέργεια από τους οπαδούς του».

Μετά την ήττα σας από τον Ολυμπιακό ξεκινήσατε να... αλλάζετε. Ήταν ένα παιχνίδι που σας βοήθησε να γίνεται... καλύτεροι;

«Δεν ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας. Κάθε ματς μας βοηθά να μεγαλώνουμε και να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας».

Αν νικήσετε τον Ολυμπιακό θα έχετε στο χέρι σας την πρόκριση στο Top 16. Πώς θα προσεγγίσετε το παιχνίδι;

«Η προσέγγιση είναι η ίδια σε κάθε ματς. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να παίξουμε χωρίς πίεση και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 20-0 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Έχετε μεγαλύτερο κίνητρο να τον σταματήσετε;

«Όταν παίζεις με μια κορυφαία ομάδα θέλεις να έχεις καλή απόδοση και να αποδείξεις τον εαυτό σου και σαν ομάδα πού ανήκεις. Νομίζω ότι η Σιένα ανήκει σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μίρζα Μπέγκιτς δεν θα παίξουν εναντίον σας λόγω των γνωστών τιμωριών τους. Πόσο καλό είναι αυτό για εσάς;

«Είναι μια μέγιστη ομάδα. Νομίζω ότι το γεγονός ότι έχουν δύο ψηλούς εκτός θα μπορούσε να μας βοηθήσει, αλλά πιστεύω ότι έχουν πολύ καλούς παίκτες και θα είναι εξίσου δύσκολο».

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού πιστεύεις ότι είναι ο πιο επικίνδυνος για εσάς;

«Ίσως ο Σπανούλης. Νομίζω ότι είναι πάντα ικανός να κάνει κάτι στο παιχνίδι που μπορεί να εντυπωσιάσει».

Ο Ντάνιελ Χάκετ μοιάζει να είναι σε εξαιρετική φόρμα. Θα... προειδοποιούσες τον Ολυμπιακό για αυτόν;

«Θα πρέπει να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν, αλλά νομίζω ότι ήδη ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τη στρατηγική για να το κάνει…».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ