2013-12-15 12:51:31
Φωτογραφία για Τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη δεν θα μπορέσουν πλέον να κατασκοπεύουν το Ιράν και τη Κίνα
Δίκτυο Βολταίρος  (μτφ. Κριστιάν)

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την επέκταση του προστατευόμενου εναερίου χώρου τους, πράξη που αμφισβητείται από την Ιαπωνία σχετικά με τα νησιά Σενκάκου. Απαιτούν από δω και στο εξής τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από το έδαφός τους να ταυτοποιηθούν  και να καταθέσουν το σχέδιο πτήσης τους από απόσταση100 ναυτικών μιλίων (185 χιλιόμετρα) από τις ακτές τους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η απόφαση στοχεύει να αναπτυχτεί ένα αμυντικό σύστημα για την πρόληψη κατασκοπείας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) των Αμερικανών. 

Σύμφωνα με τη κινεζική εξειδικευμένη έκδοση, Aerospace Electronic Warfare , τα ΜΕΑ  Global Hawks (Παγκόσμια γεράκια) και το stealth RQ-170, επιφοβούνται:

·        την ηλεκτρονική παρεμβολή του μεταφερομένου εξοπλισμού παρακολούθησης, των σημάτων ελέγχου προς και από αεροσκάφη ή δορυφόρους, τέλος του συστήματος GPS,


·        το  καμουφλάζ  των εγκαταστάσεων,

·        τις οθόνες καπνού που τους εμποδίζουν να δουν,

·        τις  αναχαιτίσεις όταν πετούν σε μεσαίου υψομέτρου και μπορούν να ανιχνευτούν από ραντάρ,

·        τα μαχητικά αεροπλάνα που μπορούν να τους παρατηρούν και να τα καταστρέψουν η να διατάξουν επιθέση και καταστροφή τους,

·        τις πλατφόρμες επίθεσης και ενεδρών.

Το Πεντάγωνο φοβάται ότι η Κίνα κατάφερε να πάρει από το Ιράν τα μέσα για να αναλάβει τον έλεγχο των ΜΕΑ σε πτήση και να τα αναγκάσει να προσγειωθούν. 

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Ισλαμική Δημοκρατία είχε καταφέρει να κατασχέσει ένα RQ-170 σε άριστη κατάσταση και να αποκτήσει την υψηλή τεχνολογία του.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικά στο στόλο ΜΕΑ του, δεν φαίνεται να έχει εναλλακτικό σύστημα κατασκοπείας για την παρακολούθηση του Ιράν και της Κίνας.

http://www.voltairenet.org/article181482.html

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ