2013-12-17 11:35:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Την Πέμπτη το πρώτο δρομολόγιο για το λιμάνι της Ραβένας - Νέα γραμμή
Μια νέα γραμμή σύνδεσης των ελληνικών λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με το ιταλικό λιμάνι της Ραβένας εγκαινιάζει ο όμιλος Grimaldi, με στόχο την ενίσχυση του δικτύου του στην Αδριατική, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και φορτίων, μέσω του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ναυπηγηθεί το 1995.

Το εν λόγω πλοίο αποκτήθηκε από τον όμιλο Grimaldi πριν από λίγους μήνες, καθώς ανήκε στη Finnlines και έφερε την ονομασία Transeuropa. Είναι μήκους 183 μέτρων και πλάτους 28,5 μέτρων, διαθέτοντας μεταφορική ικανότητα 200 οχημάτων και 600 επιβατών. Η νέα αυτή θαλάσσια σύνδεση θα εξυπηρετείται δύο φορές την εβδομάδα και θα προστεθεί στις ήδη προσφερόμενες συνδέσεις από τον όμιλο Grimaldi μεταξύ Ιταλίας - Ελλάδας, μέσω των εταιρειών του ομίλου, Grimaldi Lines και Minoan Lines.

Επί του παρόντος, η Grimaldi Lines προσφέρει καθημερινές αναχωρήσεις από Πρίντεζι, Ηγουμενίτσα και Πάτρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, καθώς και μια εβδομαδιαία αναχώρηση για τη μεταφορά φορτίων στη γραμμή Γένοβα – Λιβόρνο - Κατάνια - Πάτρα. Επιπλέον, η ελληνική θυγατρική Minoan Lines, προσφέρει απευθείας συνδέσεις από Αγκόνα και Τεργέστη προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα, έξι και τρεις φορές την εβδομάδα αντίστοιχα.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ