2013-12-17 11:38:28
Φωτογραφία για Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ» (VIDEO)
Οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα και τα «λουκέτα» σε οργανισμούς του Δημοσίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε «στον ενικό» και τον Νίκος Χατζηνικολάου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα για το υπουργείο Μεταρρύθμισης. «Ως προς τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ το υπουργείο δεν έχει καμία εκκρεμότητα. Ο πρώτος στόχος της τοποθέτησης 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έχει επιτευχθεί».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του 2013 θα υπάρξουν 4.000 απολύσεις που θα προέλθουν από τους 2.500 εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, τις πειθαρχικές υποθέσεις υπαλλήλων που έχουν καταγραφεί και αναγνωρίζονται ως απομακρύνσεις από την τρόικα, εργαζόμενοι από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το κλείσιμο μικρότερων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. «Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας είναι από τους μεγαλύτερους φορείς από αυτούς που θα κλείσουν. Στην ίδια κατηγορία είναι το πρώτο κύμα καταργήσεων φορέων που θα ανακοινωθούν πριν από τα Χριστούγεννα. Θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο μία πιο εμπεριστατωμένη δουλειά για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος είπε ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα επαναπροσλάβει όσους απολύθηκαν με τους μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους. «Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον δανεισμό με όρους αποικίας. Δεν νοείται κυβέρνηση της Αριστεράς που να μην σταματήσει τις μαζικές απολύσεις, τους διωγμούς στο δημόσιο και να μην επαναφέρει τις κοινωνικές υπηρεσίες» είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Επιπλέον επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στην διοικητική μεταρρύθμιση. «Η πολιτική της διοικητικής μεταρρύθμισης που ασκεί ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι τμήμα της συνολικής πολιτικής χρεωκοπίας εν λειτουργία. Κάθε θέση που χάνεται στο Δημόσιο αφαιρεί δύο θέσεις από τον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:  «Η πολιτική που ακολουθείται για τη δημόσια διοίκηση είναι μία πολιτική ακρωτηριασμού κυρίως των κοινωνικών υπηρεσιών».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ