2013-12-21 13:17:32
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΑΝ...(VIDEO)
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, τη διάταξη Στουρνάρα για τα υπέρογκα πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και τον ενιαίο φόρο ακινήτων εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ.Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 «Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία» είπε, ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευση της περιουσίας των πολιτών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, καλώντας τους να μην «γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα».

Δεν απέσυρε ο Γ. Στουρνάρας τη διάταξη για τα πρόστιμα

Δεν απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το επίμαχο άρθρο σχετικό με το πρόστιμο από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, παρά την περί του αντιθέτου διαρροή από το ΠΑΣΟΚ.


Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός υποστήριξε την ουσία της ρύθμισης, λέγοντας ότι έχει ψηφιστεί τον Ιούνιο στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και ότι η επίμαχη ρύθμιση «εναρμονίζει το καθεστώς της είσπραξης με τις ισχύουσες διατάξεις. Τίποτα καινοφανές δεν εισάγεται».

Συγκεκριμένα είπε ότι με το προηγούμενο καθεστώς τα πρόστιμα ήταν στο 60%, στο 100%  και στο 120% της οφειλής, ενώ τώρα αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή,  το πρόστιμο θα είναι 10% και θα φτάσει στο 30% μετά από πάροδο 2 ετών. Επίσης δεν θα επιβάλλεται κανένα πρόστιμο σε όποιον έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και «το επιτόκιο θα είναι όσο μπορούμε χαμηλότερο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Ο Γ. Στουρνάρας κατηγόρησε τα ΜΜΕ ισχυριζόμενος ότι «έχει δημιουργηθεί αντιστροφή της πραγματικότητας. Αδικαιολόγητες αντιδράσεις στα ΜΜΕ που οδηγεί σε παραπληροφόρηση του λαού».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ