2013-12-21 13:25:07
Φωτογραφία για Η προστασία της ΑΟΖ, οι πυραυλάκατοι και η… ζάχαρη του ΔΗΣΥ
Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Από κτίσεως κόσμου ισχύουν δύο απαράβατες αρχές: Αν θέλεις ειρήνη, να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Και η ευθύνη ενός σοβαρού κράτους είναι η ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητας και ελευθερίας του έναντι απειλών και κινδύνων. Πώς διασφαλίζονται αυτά; Μόνο με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Ζούμε σε έναν άναρχο κόσμο όπου κυριαρχεί το συμφέρον και η δύναμη. Ισχύει αδιατάρακτα το Θουκυδίδειον: Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος αποδέχεται ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του.

Συνεπώς: Δεν μπορεί να ασκηθεί σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και διπλωματία χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις. Διπλωματία χωρίς στρατό είναι ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα. Αυτές είναι διαχρονικές αλήθειες, πικρές μεν, οδυνηρές δε, επειδή απαιτούν σημαντικούς κρατικούς πόρους. Όμως, κανένα κράτος, που οφείλει να υπερασπίσει την υπόσταση και την κυριαρχία του, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του δεν δικαιούται να μη διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.


Αυτές οι πραγματικότητες φαίνονται να παραγνωρίζονται από τον συγκυβερνώντα ΔΗΣΥ. Αντιδρά αρνητικά στην απόφαση της κυβέρνησης να αγοράσει από τους Ισραηλινούς δύο πυραυλακάτους για την επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ. Επικαλείται την οικονομική κρίση για να λαϊκίσει για το γάλα του μαθητή και το ψωμί του φτωχού. Ενώ τα άλλα κόμματα συναινούν ο ΔΗΣΥ διαφωνεί! Ανώτατος αξιωματούχος του, που δεν τόλμησε να πει το όνομά του, σε δηλώσεις του στον «Πολίτη», επικαλείται αναστολή της αγοράς μέχρι να δούμε τι θα φέρει το 2014, λέγοντας ότι δεν έπεσε η ζάχαρη στο νερό, αν το θέμα των πυραυλακάτων και η επισκευή ρωσικών ελικοπτέρων ανασταλεί για μερικούς μήνες. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τόπος διέρχεται πρωτόγνωρες συνθήκες. Όμως, η ασφάλειά του, η υπεράσπιση των συμφερόντων και του φυσικού πλούτου του, από ποιους θα γίνει; Από… εξωγήινους; Κι αν οι του ΔΗΣΥ νομίζουν ότι θα μας σώσουν οι Ισραηλινοί, κάνουν άγρια μεσάνυχτα.

Η ασφάλεια του τόπου και η υπεράσπισή του έναντι απειλών και κινδύνων θα γίνει μόνον από εμάς. Αλλά πώς; Με τα λόγια; Με τις ανένδοτες φλυαρίες από τα μπαλκόνια της δημαγωγίας; Με μια διπλωματία που πίσω της θα έχει αέρα κουπανιστόν; Με έναν Πρόεδρο που, όταν θα συναντά τον Τούρκο, θα βλέπει απέναντί του τις μεραρχίες του Αττίλα ενώ εκείνος θα έχει στοίβες ανεφάρμοστων ψηφισμάτων; Αν υπάρχουν τρεις τομείς που το κράτος δεν δικαιούται να κάνει αβαρίες είναι η υγεία, η παιδεία και η άμυνα. Ιδιαίτερα η άμυνα. Και δεν εννοούμε μόνο τα οπλικά συστήματα, με τα οποία πρέπει να ενισχυθεί η Εθνική Φρουρά αλλά και τις ανάλογες αμυντικές συμφωνίες και συμμαχίες με φίλες χώρες, αρχίζοντας από την Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Να το καταλάβουν, επιτέλους, όλοι: Πουρκουάδες, που διερωτώνται κουτοπόνηρα γιατί χρειαζόμαστε άμυνα, ζαχαρένιοι του ΔΗΣΥ, που τουλάχιστον πρέπει να θυμούνται τις προσπάθειες Κληρίδη-Χάσικου για την άμυνα: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κύπρος βρίσκεται στην πιο ασταθή περιοχή του κόσμου. Η αραβική άνοιξη που κατάντησε βαρύτατος χειμώνας, οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων στην Αν. Μεσόγειο και στη Μ. Ανατολή, οι ηγεμονικές φιλοδοξίες της Τουρκίας, η συριακή κρίση, οι επιπτώσεις της συμφωνίας με το Ιράν, τα ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα και οι ασύμμετρες απειλές επιτάσσουν ισχυρή άμυνα για την ασφάλεια του κράτους και την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και των συμφερόντων μας. Άοπλη, αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρος σημαίνει ετοιμοθάνατη Κύπρος, βορά και λεία για την Τουρκία. Αυτό θέλουν ο ΔΗΣΥ και οι γνωστοί πουρκουάδες;

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/85099
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ