2013-12-24 16:20:07
Φωτογραφία για Τουρκία: Δεν ισχύει για την Κύπρο η συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με την ΕΕ
Η Άκυρα διαμήνυσε στην ΕΕ ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει με την Κύπρο την Συμφωνία Επανεισδοχή Παρανόμων Μεταναστών, που υπέγραψε με την Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, η Τουρκία απέστειλε επιστολή προς την Κομισιόν, γνωστοποιώντας τις θέσεις της.

Η Τουρκία αναφέρει πως εξακολουθούν να ισχύουν οι θέσεις που είχε διατυπώσει την 1η Μαΐου 2004 (ένταξη Κύπρου) και την 29η Ιουλίου 2005 (υπογραφή Πρωτοκόλλου). Με τον τρόπο αυτό, η Άγκυρα ξεκαθαρίζει πως δεν αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. και τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου θα την εφαρμόσει με όλες τις χώρες της Ένωσης, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η Κύπρος ζήτησε από την Κομισιόν να απαντήσει ανάλογα προς την Άγκυρα, σε συνεννόηση με την κυπριακή Κυβέρνηση.

Επίσης, ζήτησε γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου για τις ενδεχόμενες νομικές προεκτάσεις που έχει η δήλωση της Τουρκίας. Η νομική υπηρεσία του Συμβουλίου φέρεται να θεωρεί ότι η δήλωση της Τουρκίας είναι μονομερής και δεν έχει καμιά επίπτωση επί της υποχρέωσής της να εφαρμόσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ