2013-12-29 11:25:06
Φωτογραφία για Μια διαφορετική Barbie φουντώνει τη συζήτηση για τα υγιή πρότυπα
Πολύ κουβέντα γίνεται τα τελευταία χρόνια για το πόσο τα μοντέλα αποτελούν υγιή πρότυπα για τα μικρά κοριτσάκια ή αυτά που βρίσκονται ήδη στην εφηβεία. Ο κόσμος της μόδας... αλλά και της showbiz κατακλύζεται από λιποβαρείς γυναίκες με παιδικά σώματα χωρίς καμία ποικιλία -εκτός από τα plus-size models που μπορεί να είναι οποιοδήποτε μοντέλο ξεπερνάει τα 50 με 52 κιλά. Όμως ο αληθινός κόσμος δεν είναι έτσι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και γι αυτό και μοναδικός. Σε αυτό το πλαίσιο και με την σκέψη ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη να προβληθούν περισσότερο οι κανονικές γυναίκες ο οργανισμός Plus-Size-Modeling.com δημοσίευσε στο Facebook ένα γκάλοπ στο οποίο τίθεται το εξής ερώτημα: γιατί αφού υπάρχουν γυναίκες με παραπάνω κιλά να μην υπάρχουν και κούκλες Barbie με παραπάνω κιλά;

Την έρευνα συνοδεύει ένα illustration μίας λεπτής και μια plus size κούκλας Barbie.

H συγκεκριμένη εικόνα προέρχεται από ένα διαγωνισμό εικονογράφησης μέσα από το site Worth1000.com, στο οποίο καλλιτέχνες ανταγωνίζονται σε καθημερινούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς. Την τσουπωτή Barbie, δημιούργησε ο καλλιτέχνης bakalia, που είχε κερδίσει και το 2011 με το Feeding Time 9.


Από τότε που δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία της Barbie με διπλοσάγονο και πιο τροφαντούς μηρούς στη σελίδα του Plus-Size-Modeling.com στο Facebook ξεκίνησε αυτόματα μία δημόσια συζήτηση. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν πατήσει Like μέχρι τώρα αλλά και πολλοί έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την μετάλλαξη της κούκλας. «Κανείς δεν είναι χοντρός από τη φύση του για όνομα του Θεού…Με αυτή την εικόνα στέλνετε το μήνυμα στα κορίτσια ότι είναι καλό να δείχνεις έτσι και να μην είσαι υγιής…» έγραψε ένας από τους σχολιαστές ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε «Αυτό είναι απαίσιο. Εντάξει να την κάνατε λίγο πιο γεμάτη αλλά όχι και να προωθείτε την παχυσαρκία. Τριπλοσάγονο; Σοβαρά; Είμαι κι εγώ γυναίκα με καμπύλες αλλά αυτό είναι γελοίο».

Βέβαια υπήρχαν κι αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί δεν δημιούργησαν και μια κανονική Barbie. Όπως σημείωσε ένας από τους σχολιαστές: «Εύχομαι να υπήρχε μία συνηθισμένη Barbie που να ανκτικατόπτριζε τον μέσο όρο. Ούτε πολύ λεπτή ούτε πολύ παχιά. Με κανονικές διαστάσεις».

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος έχει ήδη κατασκευάσει μια τέτοια κούκλα.Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm πρόσφατα δημιούργησε ένα 3-D μοντέλο μιας normal Barbie, με διαστάσεις βασισμένες σε εκείνες μιας κανονικής 19χρονης γυναίκας.

«Αν κριτικάρουμε τα αποστεωμένα μοντέλα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε ανοιχτοί στην πιθανότητα ότι και η Barbie μπορεί να επηρεάζει τα νεαρά κορίτσια αρνητικά», είπε ο Lamm σε ένα mail του στην εφημερίδα Huffington Post.

To be continued instyle.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ