2013-12-29 17:23:06
Φωτογραφία για “Ιδιαίτεροι”... νόμοι οδήγησης ανά τον κόσμο!
Αν έχετε παράπονο από τους νόμους μας στην οδική κυκλοφορία, αναθεωρείστε! Είμαστε μια χαρά, αν σκεφτείτε πως στην Σαουδική Αραβία αν τύχει και δουν γυναίκα να οδηγεί την συλλαμβάνουν...

γιατί είναι παράνομο ή πως δεν γλυτώνεις ούτε νεκρός το αλκοτέστ! Βρήκαμε κάποιους περίεργους από τους νόμους οδικής κυκλοφορίας στον κόσμο και σας τους παραθέτουμε!

Κάποιοι από αυτούς:

Αν η πινακίδα σου δεν τελειώνει σε 1 ή σε 2, τις Δευτέρες δεν επιτρέπεται να οδηγήσεις στη Μανίλα.

Στην Ταιλάνδη, σύμφωνα με το νόμο αν δεν φοράς την μπλούζα σου δεν επιτρέπεται να οδηγήσεις! Άρα η δικαιολογία «μου βράχηκε και την έβγαλα» δεν πιάνει, φροντίστε να έχετε και μια δεύτερη μαζί σας.

Στην Ιαπωνία, η καθαριότητα του πεζού είναι αναγκαία. Μην κάνετε το λάθος να λερώσετε τον πεζό ενώ οδηγείτε με λασπόνερα. Θα πληρώσετε ένα μεγάλο πρόστιμο.

Στη Νότια Αφρική, αν νομίζετε πως ο οδηγός οχήματος έχει προτεραιότητα κάνετε μεγάλο λάθος. Τα... ζώα προηγούνται!


Στην Κύπρο μην κάνετε το λάθος να οδηγήσετε καλοκαίρι θα... κορακιάσετε! Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται να πίνεις όταν οδηγείς και δεν εννοούμε μόνο αλκόολ... αλλά ούτε και νερό.

Στην Κίνα μην σταματήσετε ποτέ σε διάβαση πεζών, θα διαπράξετε μέγα λάθος!

Στη Σερβία το αμάξι σας οφείλει να έχει κοτσαδόρο και εσείς συντροφιά στο πορτ-παγκάζ τρία μέτρα σχοινί.

Αν είστε γυναίκα, μην επιχειρήσετε ποτέ να οδηγήσετε στην Σαουδική Αραβία. Είναι παράνομο και θα συλληφθείτε!

Ένας νόμος λίγο πιο... φυσιολογικός! Στην Αλάσκα, δεν επιτρέπεται κανείς να αφήνει το σκύλο του να κάθεται στην οροφή του αυτοκινήτου όσο το αμάξι βρίσκεται σε κίνηση.

Στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ παρανομία θεωρείται το να κλείνεις το δρομάκι που σε οδηγεί στο σπίτι σου!

Στη Ρωσσία, πριν βγείτε στο δρόμο μην ξεχάσετε να έχετε κάνει ένα... μπάνιο το αυτοκίνητό σας ή να έχετε περάσει από το κοντινότερο πλυντήριο αυτοκινήτων. Ο λόγος; Είναι μεγάλη παρανομία να οδηγείς ένα βρώμικο αυτοκίνητο!

Αν έχετε πιει στη Βραζιλία και ενώ οδηγείτε προκληθεί τροχαίο και αποδημήσετε εις Κύριον (κούφια η ώρα) να ξέρετε ότι από το αλκοτέστ δεν πρόκειται να γλυτώσετε!

Αν αποφασίσετε να πάτε ταξιτζής στο Hackney στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν ξεκινήσετε την βάρδια σας βάλτε ένα δεμάτι σανό και μια σακούλα βρώμη. Γιατί... έτσι απαιτεί ο νόμος!

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ