2013-12-30 12:10:10
Φωτογραφία για Πύργος: Σε εφαρμογή το αστικό έργο ανάπλασης του βορείου τμήματος της πόλης
Το δεύτερο μεγάλο υποέργο της αστικής ανάπλασης της πόλης του Πύργου, που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα του βόρειου τμήματος ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή, με τα μηχανήματα του εργολάβου που εγκαταστάθηκε πριν δύο περίπου μήνες, να «πιάνουν» δουλειά για να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει ορισθεί.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού περίπου 890 χιλ. ευρώ, αφορά, την ανάπλαση και αξιοποίηση της οδού Χαριλάου στον Πύργου, σημείο όπου σήμερα γίνεται η υπαίθρια λαϊκή αγορά και βρίσκεται στις αποθήκες του ΑΣΟ, πλησίον των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας καθώς και της οδού Υψηλάντου. Η ανάπλαση στην οδό Χαριλάου περιλαμβάνει τη συνολική αναμόρφωση της οδού όπου, σύμφωνα με τη μελέτη, θα δημιουργηθεί στην άκρη του δρόμου κοντά στη μάντρα του σταθμού του ΟΣΕ ένα αλσύλλιο και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος με κυβόλιθους που θα φτάνει μέχρι το τέλος του δρόμου. Επίσης, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πύργου, προβλέπεται η διάνοιξη της οδού που θα φτάσει στην οδό Αγίου Γεωργίου ενώ η ανάπλαση αναμένεται να συνεχίσει στην οδό Υψηλάντου όπου επίσης θα γίνει ουσιαστική επέμβαση, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων χωρίς να περιορίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων και οι θέσεις παρκαρίσματος.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Παναγόπουλος, επεσήμανε πως πρόκειται για ένα υποέργο των αστικών αναπλάσων – συνέχεια του εργοστασίου «Ξυστρή» – το οποίο μαζί με το Μανωλοπούλειο και με την ανάπλαση της οδού Καταραχίου (που και αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί) θα δώσει μια άλλη πνοή και μια άλλη ποιότητα στο βόρειο τμήμα της πόλης του Πύργου.

Να σημειωθεί πως στα έργα ανάπλασης περιλαμβάνονται επίσης και εργασίες υπογειοποίησης της ηλεκτροδότησης επί της οδού Υψηλάντου με προϋπολογισμό 350 χιλ. ευρώ και το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ