2013-12-31 07:11:05
Φωτογραφία για Opel: Φουλ επίθεση!
Το 2014 είναι μια χρονιά-πρόκληση για την Opel. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που δραστηριοποιείται με επιτυχία και στην ελληνική αγορά προετοίμασε προσεκτικά την επίθεσή της για την επόμενη χρονιά. Η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με νέα μοντέλα, νέα αμαξώματα γνωστών μοντέλων και με καινούργιους αποδοτικούς κινητήρες μικρού οικολογικού αποτυπώματος.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Adam περιλαμβάνει το λανσάρισμα του crossover Rocks και την προσθήκη του καινούργιου τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα 1.0 SIDI Turbo, ο οποίος -σύμφωνα με την ανακοίνωση- έχει καινοτομικές προδιαγραφές. Τα πλεονεκτήματά του; Οικονομικός, φιλικός προς το περιβάλλον, με ομαλή λειτουργία, χαμηλότερα επίπεδα θορύβων και κραδασμών σε σχέση με τους τετρακύλινδρους κινητήρες.

Μικρό αλλά δυνατό

Παρά το μικρό μέγεθός του, αποδίδει 115 ίππους και ισχυρή ροπή 16,8 χλγμ. από τις 1.800 μέχρι τις 4.700 σ.α.λ. Συγκριτικά με τον σημερινό ατμοσφαιρικό 1.6 της Opel, αποδίδει την ίδια μέγιστη ισχύ, αλλά 30% περισσότερη ροπή και παράλληλα είναι κατά 20% πιο οικονομικός σε κατανάλωση. Στάνταρ το Start/Stop και εκπομπές CO2 κάτω από 100 γρ./χλμ.


Οι προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης, συμπαγές σύστημα υπερσυμπίεσης, συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων, ελαφριά αλουμινένια δομή με πολλαπλή εξαγωγή, ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και στα πολυάριθμα μέτρα διαχείρισης του ήχου.

Είναι ο πρώτος μιας νέας οικογένειας τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων κάτω των 1.600 κ.εκ., οι οποίοι σχεδιάστηκαν με σκοπό την ικανοποίηση της ζήτησης για υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με μειωμένο κυβισμό (φιλοσοφία downsizing). Κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο νέο Opel Adam, συνδυαζόμενος με ένα νέο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το δημοφιλές Οpel Astra αναβαθμίστηκε, και πλέον θα εξοπλίζεται με νέο οικονομικό κινητήρα ντίζελ 1.6 CDTI, 136 ίππων, με ροπή 32,2 χλγμ., προδιαγραφών Euro 6. Σε σχέση με τον 1.7, είναι 7% πιο αποδοτικός, καταναλώνει λιγότερο καύσιμο (μόλις 3,9 λίτρα/100χλμ.) και εκπέμπει μικρότερες εκπομπές CO2 (104 γρ./χλμ.).

Το Astra 1.6 CDTI έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,3’’ και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Εκτός από τον κινητήρα, εφοδιάζεται με το σύγχρονο σύστημα IntelliLink, το οποίο περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών και ενσωματώνει λειτουργίες smartphone στο αυτοκίνητο. Η κορυφαία έκδοση Navi 950 IntelliLink καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη με τους χάρτες της, ενώ οι προορισμοί εισάγονται μέσω φωνητικού ελέγχου. Το ραδιόφωνο αναγνωρίζει αυτόματα μουσικούς τίτλους, άλμπουμ και ερμηνευτές μέσω φορητών συσκευών. Οι επιβάτες προβάλλουν φωτογραφίες στην έγχρωμη οθόνη, ενώ διατίθεται και λειτουργία ανάγνωσης των εισερχόμενων μηνυμάτων. Επίσης, αναμένονται η νέα γενιά του Corsa και το ανανεωμένο Meriva. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ