2014-01-02 16:14:07
Φωτογραφία για Υποβρύχια μνημεία ή χαμένες πόλεις ανά τον κόσμο
1. Λίμνη Μίτσιγκαν Stonehenge

Τοποθετημένες πλάκες με την ίδια διάταξη όπως στο Stonehenge της Μ.Βρετανίας έχουν βρεθεί πάρα πολλές σε ολόκληρο τον κόσμο άλλα αυτές που ξεχωρίζουν είναι εκείνες που βρίσκονται στον βυθό της λίμνης Μιτσιγκαν. Μια ομάδα από αρχαιολόγους δύτες ανακάλυψαν το 20007 το κυκλικό θαύμα που βρίσκεται βυθισμένο στον πάτο της λίμνης.Μια από τις κατασκευές μάλιστα χρονολογείται πάνω από 10.000 ετών.

2. Κούβα - Υποβρύχια Πόλη

Το 2001, μια σειρά από βυθισμένες κατασκευές από γρανίτη ανακαλύφθηκε από μια εταιρεία τοπογραφικά στην περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Κούβας. Οι πολύπλοκες δομές που παρατηρούνται στα σόναρ έχουν καθοριστεί ότι καλύπτουν μια έκταση 2 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι η σειρά των δομών είναι πολύ βαθιά για να είναι τεχνητές (περίπου 2.200 πόδια) ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατασκευές αυτές χρονολογούνται από την εποχή των Μάγια. Πάντως οι τοπικές ιστορίες των Yucatecos μιλάνε για ένα αρχαίο νησί που κατοικήθηκε από τους προγόνους τους και που εξαφανίστηκε κάτω από τη θάλασσα.


3. Μπαχάμες Μπίμινι Υποβρύχιες Δομές

Οι δομές ανακαλύφθηκαν το 2006 και του 2007 και είναι ευθυγραμμισμένες στην ίδια κατεύθυνση με τις παράλληλες γραμμές. Η περιοχή αποτελείται από περίπου 50 κολώνες πέτρινες και μοιράζεται τις ομοιότητες με τις δομές που βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Κούβας. Οι δομές Bimini βρίσκονται 100 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, και χρονολογούνται γύρω στο 10.000 π.Χ..

4. Δομή στη λίμνη Macdonald, Ontario Καναδάς

Ένας μυστηριώδης ογκόλιθος ανακαλύφθηκε από δύτες το 2005 στον Ανατολικό Καναδά στην Λίμνη Macdonald. Ένας τεράστιος 1.000 τόνων ογκόλιθος βρίσκεται σε μια επίπεδη επιφάνεια στην κορυφή του μπέιζμπολ επτά μικρότερους μεγέθους βράχια. Η κατασκευή στην λίμνη Macdonald αρχικά πιστεύεται ότι σχηματίστηκε φυσικά, αλλά αργότερα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι είναι τεχνητή, αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών ροδελών. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η πέτρα είναι ένα αρχαίο μνημείο.

5 Yonaguni Μνημείο Ιαπωνία

Το μνημείο Yonaguni Μνημείο ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας το 1987, και έκτοτε έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των αρχαιολόγων και επιστημόνων. Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι το μνημείο είναι εντελώς φυσικό και ότι τα γλυπτά που βρέθηκαν σε αυτό ήταν στην πραγματικότητα φυσικές γρατσουνιές!!. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο χώρος ήταν φυσικός αλλά τροποποιήθηκε αργότερα από τον άνθρωπο. Εάν αυτή η θεωρία είναι αληθής, τότε η θα πρέπει να είχε τροποποιηθεί από τους ανθρώπους γύρω από το 10.000 π.Χ..

sevenews7.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ