2014-01-03 12:31:04
Φωτογραφία για Πλαστά τα ασφαλιστήρια Ι.Χ. από τη General Commodities
Το δρόμο του εισαγγελέα έλαβε η υπόθεση της δήθεν βουλγαρικής εταιρείας General Commodities, η οποία εξέδιδε πλαστά συμβόλαια ασφάλισης για Ι.Χ., εξαπατώντας πάνω από 10.000 «ασφαλισμένους».

Αποκαλύφθηκε πλήρως η απάτη της εταιρείας General Commodities Trade –που φερόταν να είναι βουλγαρικών συμφερόντων- η οποία εξαπατούσε τους ασφαλισμένους με πλαστά συμβόλαια ασφάλισης Ι.Χ. επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας Ελλάδος, ερευνώντας εδώ και ένα χρόνο την υπόθεση -καθώς υπέπεσαν στην αντίληψή της «ύποπτα» συμβόλαια της εν λόγω εταιρείας- διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία στα αρχεία της και ότι πρόκειται για «ασφαλιστική-φάντασμα». Μάλιστα, συλλέγοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις, παρέπεμψε τη συγκεκριμένη υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Εν τέλει, με τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων, καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα συνελήφθησαν 20 άτομα από την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα «λειτουργίας» της General Commodities είχαν εξαπατηθεί –λόγω των χαμηλών τιμών που υποτίθεται διασφάλιζε - πάνω από 10.000 πολίτες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως υποστηρίζουν ασφαλιστές με πολύχρονη πείρα- λόγω των ρευστών συνθηκών είναι «ενισχυμένα» τα φαινόμενα εξαπάτησης και στον ασφαλιστικό κλάδο, όμως είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός ότι οι εποπτικές αρχές λειτουργούν και έχουν ως γνώμονα την εξυγίανση του κλάδου και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή: autotriti
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ