2014-01-03 19:14:06
Φωτογραφία για Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Στους δρόμους βρήκε ο νέος χρόνος τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να συνεχίζουν το πλούσιο κατασκευαστικό έργο που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, και εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα ενός προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως με την αλλαγή του έτους, οι κατασκευαστικές εργολαβίες ανέλαβαν και πάλι δράση, πάντα υπό την επίβλεψη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και των αρμόδιων αντιδημάρχων, υλοποιώντας σταδιακά τα έργα που είχαν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί. Επίκεντρο αυτών των ημερών αποτέλεσε η Δημοτική Ενότητα Πεύκων, όπου ανακατασκευάζεται πλήρως ένας ακόμη κεντρικός οδικός άξονας. Πρόκειται για την οδό Κωνσταντινουπόλεως, μια κεντρική οδός που οδηγεί στο Φίλυρο, η ανακατασκευή της οποίας είχε καταστεί επιβεβλημένη λόγω των φθορών που είχε υποστεί από τη βεβαρημένη χρήση.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα όρια ευθύνης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, από τη στροφή Φιλύρου μέχρι το ύψος του Ψυχολογικού Κέντρου (ΨΚΒΕ), ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα, αφήνοντας σε εκκρεμότητα ένα μικρό τμήμα για το επόμενο διάστημα προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κρασπέδων
. Να σημειωθεί ότι η οδός αυτή αποτελεί μέρος της μεγάλης εργολαβίας που εξελίσσεται στα Πεύκα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας ασφαλτοστρώθηκαν ήδη οι κεντρικοί δρόμοι Μικράς Ασίας και Ρόδων, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η οδός Ειρήνης και δεκάδες άλλοι συνοικιακοί. Έργα ασφαλτόστρωσης, όμως, εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν τις επόμενες ημέρες στις Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης, ενώ ξεκίνησαν στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου από τις οδούς Σωκράτους και Κρήτης, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ.

«Η εικόνα στα Πεύκα αλλάζει πλήρως...»

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, υλοποιώντας το σχεδιασμό που έχει από το 2011, όταν άρχισε να λειτουργεί ως ενιαίος ‘‘Καλλικρατικός’’ δήμος, αυτή τη στιγμή στη Δ.Ε. Πεύκων ανακατασκευάζει 40 περίπου δρόμους, με έναν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, όλα με δημοτικούς ίδιους πόρους. Μ’ αυτά τα έργα εδώ στα Πεύκα, αλλάζουμε την εικόνα στον τομέα της οδοποιίας. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα έργα και τις παρεμβάσεις μας στη σχολική στέγη, τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, τα πάρκα, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές, αντιλαμβάνεται ο καθένας, και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής των Πεύκων, ότι σε τρία χρόνια έχει αλλάξει η εικόνα και η ποιότητα ζωής των πολιτών», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν παρών στις εργασίες, μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Ντίνο Ζωγόγιαννη και Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού-Μικροέργων, με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Πεύκων, Αλέκο Σιμητόπουλο, και παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Επιπλέον, είχε συνομιλίες με κατοίκους από τους οποίους εισέπραττε την ικανοποίησή τους για όλα όσα γίνονται στην περιοχή τους.

«Όταν άλλοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, τη μισθοδοσία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο δικός μας δήμος σ’ αυτή την τριετία, που έκλεισε προχθές, έχει υλοποιήσει ένα εύρος 116 έργων κόστους 80.160.000 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι ίδιοι πόροι και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», επισημαίνει, για να τονίσει με έμφαση: «Έτσι δυναμικά και δημιουργικά θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις και αποδόσεις μας σε όλα τα μέτωπα των δημοτικών καθηκόντων, αναβαθμίζοντας συνεχώς τους όρους μιας ποιοτικής καθημερινότητας των πολιτών».

Όπως εξηγεί, «βασικό και πρώτο στοιχείο της πλούσιας δράσης είναι η σωστή, νόμιμη, διαφανής και χρηστή διαχείριση και η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου». «Αναζητούμε, διεκδικούμε και αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει από διάφορα ταμεία εθνικά ή ευρωπαϊκά, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε να κατασκευάζουμε μεγάλα έργα υποδομής χωρίς να επιβαρύνουμε τον πολίτη και χωρίς να ξοδεύουμε λεφτά από το ταμείο του δήμου», προσθέτει.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ