2014-01-03 19:18:07
Φωτογραφία για e-SOCIAL: Κινηματογραφώντας την απώλεια στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης
Το e-Social είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, που διαδραματίζεται στο 2035. Στον κόσμο του e-Social πρωταγωνιστές είναι τα ολογράμματα, πιστά ψηφιακά αντίγραφα ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Το θέμα της ταινίας είναι η απώλεια και η κοινωνική αποξένωση που προκαλείται από τα social media.

Ομάδα Παραγωγής

Η ομάδα παραγωγής αποτελείται από μέλη τα οποία προέρχονται από το τμήμα Κινηματογράφου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη ομάδα έδωσε το καλλιτεχνικό της στίγμα πριν λίγους μήνες με την ταινία μικρού μήκους «Το Μπαλόνι» με πρωταγωνίστρια την Τζόυς Ευείδη, η οποία συμμετείχε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ σε χώρες όπως Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία και Σουηδία (trailer: vimeo.com/69837196).

Παραγωγός: Σωτήρης Πετρίδης

Σκηνοθέτης: Ναταλία Λαμπροπούλου

Σεναριογράφος: Σωτήρης Πετρίδης

Executive Producers: Χρύσα Καλουμένου, Τάνια Ναναυράκη, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου


Σκηνογράφος: Μαρία Καβαλιώτη

Special Effects: Γιάννης Λιόλιος, Καρύδας Κώστας

Βοηθός Σκηνογράφου: Έλλη Ναλμπάντη

Βοηθοί Παραγωγής: Ιωάννα Πετειναράκη, Τάνια Δούλαλα

Συνθέτης: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Ηθοποιοί

Κλειώ- Δανάη Οθωναίου

Τζόυς Ευείδη

Το σενάριο

Το σενάριο του e-Social διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα στη δημιουργία ολογραμμάτων νεκρών ανθρώπων, τα οποία φτιάχτηκαν μέσα από την διαδικτυακή δραστηριότητα των ανθρώπων πριν αυτοί πεθάνουν. Το facebook, το twitter και στην περίπτωσή μας, το e-Social (ένα μυθοπλαστικό social network) αποτελούν τις ψηφιακές ενσαρκώσεις των προσωπικοτήτων κάθε ανθρώπου που συμμετέχει σε αυτά. Με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων, η εταιρία e-AκαιΩ μπορεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό ολόγραμμα, το οποίο βοηθά κάθε άνθρωπο να ξεπεράσει τη διαδικασία του πένθους.

Κεντρικός χαρακτήρας του σεναρίου είναι η 32-χρονη Άννα, η οποία έχασε πρόσφατα τον άντρα της, Πέτρο. Η Άννα, με τη βοήθεια του e-ΑκαιΩ και των διαδικτυακών λογαριασμών του Πέτρου, δημιουργεί ένα ολόγραμμα, πιστό αντίγραφο του άντρα της, με σκοπό να τη βοηθήσει να προχωρήσει συναισθηματικά στη ζωή της. Η διαδικασία αυτή θεωρείται συνήθης στο προσεχές μέλλον, γι’ αυτό και αρκετοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους το ολόγραμμα ενός αγαπημένου τους προσώπου, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Αρχικά η Άννα απολαμβάνει τη συντροφιά του ολογράμματος. Ωστόσο, η έλλειψη σωματικής επαφής φέρνει προβλήματα στη «σχέση» Χρηματοδότηση μέσω crowdfunding

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας θεωρούνται δύσκολο είδος από πλευράς παραγωγής, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα. Οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι έστρεψαν το ενδιαφέρον της ομάδα του e-Social στη μέθοδο της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), που έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει πολλούς μικρούς χρηματοδότες απ’ όλο τον κόσμο, που θα βρουν ενδιαφέρον το σενάριο της ταινίας και θα συνδράμουν για να γίνει πραγματικότητα.

Η καμπάνια του crowdfunding για το E-social έχει ήδη ανοίξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα indiegogo.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ταινία και να βοηθήσετε στην παραγωγή της στη διεύθυνση: indiegogo.com/projects/e-social/x/5825621

Κάθε συνεισφορά μετράει!

Σελίδα facebook: facebook.com/esocialfilm
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ