2014-01-08 12:51:07
Φωτογραφία για Πάρτε ένα Brunch στο σαλόνι του σπιτιού σας...
Λαχταράτε τα brunch που παίρνατε στα σαλόνια των ξενοδοχείων κατά την διάρκεια των διακοπών σας; Σκέφτεστε το πρωί που ξυπνάτε, πόσο όμορφα θα ήταν αν η τραπεζαρία σας ήταν στολισμένη με όλες αυτές τις λαχταριστές αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που απολαμβάνατε στα ταξίδια σας;

Δημιουργήστε το σκηνικό μόνοι σας και τι καλύτερο από την συντροφιά των φίλων σας.

Όλη την εβδομάδα τρέχετε και όχι μόνο δεν προλαβαίνετε να φάτε πρωινό αλλά και το μεσημεριανό το καταναλώνετε γρήγορα και με το άγχος της δουλειάς. Η μόνη μέρα που σας μένει χαλαρή είναι η Κυριακή, για να ξεκουραστείτε και να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάντε την διαφορετική!

Αν μέχρι τώρα είχατε στο μυαλό σας τα κυριακάτικα μεσημεριανά τραπέζια που στήνατε για τους φίλους σας, κάντε την ανατροπή! Ξεχάστε το BBQ και το αρνάκι στο φούρνο και αντικαταστήστε τα με αυγά τηγανιτά, κρουασάν, μαρμελάδες, κέικ, φρούτα, και νόστιμες σαλάτες.


Προσκαλέστε τους για brunch στο σπίτι σας!

Βήμα 1ο

Τηλεφωνήστε στους φίλους σας και προσκαλέστε τους στο σπίτι σας την Κυριακή μόλις ξυπνήσουν. Ενημερώστε τους για το τι έχετε στο μυαλό σας και τονίστε τους να μην πιουν ούτε καφέ. Ζητήστε τους να φέρουν την αγαπημένη τους πρωινή λιχουδιά (σε μεγαλύτερη ποσότητα για να μην την απολαύσουν μόνοι τους).

Βήμα 2ο

Σκεφτείτε τι θα θέλατε να έχει ο δικός σας σπιτικός μπουφές brunch και κάντε μία λίστα με όσα έχετε ήδη στο σπίτι σας και μια λίστα με όσα πρέπει να προμηθευτείτε! Επίσης καταγράψτε και τα όσα σας είπαν ότι θα φέρουν οι φίλοι σας!

Βήμα 3ο

Ξεκινήστε τις προετοιμασίες! Για να μην έχετε να μπείτε στην κουζίνα με το που ξυπνήσετε ή να στρώνετε πρωί-πρωί το τραπέζι, οργανώστε κάποιες από τις προετοιμασίες και κάντε τες την προηγούμενη μέρα. Παράδειγμα, αν δεν έχετε έτοιμο κέικ από το φούρνο και θα το φτιάξετε εσείς, ετοιμάστε το από την προηγούμενη μέρα. Το μείγμα για τα pancakes επίσης κάντε το από την προηγούμενη μέρα και βάλτε το στο ψυγείο, ώστε το πρωί της Κυριακής να έχετε μόνο να τα ψήσετε.

Βήμα 4ο

Στρώστε το τραπέζι! Σας προτείνω να το κάνετε από το βράδυ ώστε το πρωί να είναι έτοιμο. Διαλέξτε τα σουπλά ή το τραπεζομάντηλο που θέλετε να στρώσετε, βάλτε τα πιατάκια και τα μαχαιροπίρουνα, τις χαρτοπετσέτες και τα φλυτζάνια. Στρώστε το με όσο το δυνατόν χαρούμενα χρώματα για να φαίνεται κουκλίστικο και στολίστε το με λίγα λουλούδια.

Βήμα 5ο

Υποδεχτείτε τους φίλους σας και μην αγχωθείτε αν όλα τα φαγητά δεν είναι έτοιμα. Θα σας βοηθήσουν και εκείνοι, άλλωστε τι καλύτερο από γέλια κουβέντα και αναμπουμπούλα στην κουζίνα ώστε όλοι μαζί να πίνετε καφέ και να τσιμπολογάτε νοστιμότατες λιχουδιές σαν μικρά παιδιά!

Tips: Αν σας άρεσε και περάσατε όμορφα μπορείτε να το καθιερώσετε και κάθε Κυριακή να ετοιμάζει ένας από την παρέα brunch στο σπίτι του.

Δημοφιλή ροφήματα ενός επιτυχημένου brunch είναι το τσάι και ο καφές.

Σερβίρετε το brunch περίπου από τις 12 μμ και μετά.

Καλό θα ήταν να υπάρχει μια ισορροπία επιλογών από όλες τις οικογένειες τροφίμων.

Το όνομά του είναι συνδυασμός των αγγλικών λέξεων breakfast (πρωινό) και lunch (μεσημεριανό). Το brunch είναι ένα γεύμα που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στις σύγχρονες δίαιτες αλλά και στα μενού των μοντέρνων εστιατορίων.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ