2014-01-10 01:14:18
Φωτογραφία για Συνελήφθη «μαϊμού» δικαστής που εξαπατούσε πολίτες
Ένας 48χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο Μεταξουργείο από άνδρες της ασφάλειας Ναυπλίου, έπειτα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις υποθέσεις απάτης και απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η μεθοδολογία δράσης του 48χρονου, ο οποίος προσποιούμενος ανώτατο δικαστικό λειτουργό και προβάλλοντας την φιλανθρωπική του διάθεση, τηλεφωνούσε σε άτομα με εύρωστη οικονομική κατάσταση και ζητούσε χρηματικά ποσά, για δήθεν οικονομική ενίσχυση ασθενών που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης ή μεταφοράς στο εξωτερικό.

Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικός, χρησιμοποιούσε τράπεζες και ιδιαίτερα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ και καταστήματα που συνεργάζονται με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, στα οποία ζητούσε από τα θύματα του να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς που διατηρεί με τα στοιχεία του, μέσω τηλεφωνικών επιταγών και εμβασμάτων αντίστοιχα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ