2014-01-11 11:09:06
Φωτογραφία για ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: το 50% των γιατρών πιθανόν θα διατηρήσει το ιατρείο του
Όποιες και εάν είναι οι εργασιακές συνθήκες που θα δημιουργηθούν για τους γιατρούς μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να είναι ίδιες για όλους.

Αυτό αναφέρει στο onMed.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον καινούριο ρόλο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και ουσιαστικά την έναρξη της νέας εποχής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην χώρα μας.

Ο κ. Ελευθερίου αναφέρει ότι είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης, αρκεί να μην γίνουν απολύσεις. «Θα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο οι 9000 περίπου εργαζόμενοι, γιατροί και διοικητικοί». Ένα άλλο μείζον θέμα που θέτει το νομοσχέδιο, είναι οι εργασιακές σχέσεις, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά από τους γιατρούς – όσοι ενταχθούν στο νέο σύστημα- να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ωστόσο το ιατρικό σώμα αντιδρά σφόδρα. «Σε μία χώρα που πλήττεται έντονα από την ανεργία και που ήδη πολλοί γιατροί έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό», εκτιμά ο κ. Ελευθερίου, «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες ώστε να κρατήσει τους γιατρούς της στην Ελλάδα».


Πάντως ο ίδιος προβλέπει ότι πάνω από το 50% των γιατρών θα επιλέξει το ιδιωτικό του ιατρείο.

Ο κ. Ελευθερίου σχολιάζοντας την νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο σε αγοραστή μόνο, υπογραμμίζει ότι πλέον θα ισχύει ό,τι ίσχυε και στο παρελθόν με το δημόσιο σύστημα υγείας. Τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας, θα ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κόστος που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και με τους ασθενείς να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα.

Σε κάθε περίπωση επαναλαμβάνει, πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος ιστός της υγείας και της περίθαλψης μέσα από την ΠΦΥ και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/306596/eni-eopuu-to-50-ton-giatron-pithanon-tha-diatirisei-to-iatreio-tou/#ixzz2q4yQmi5G
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ