2014-01-14 16:11:08
Φωτογραφία για Αρνούνται να γίνουν φοροεισπράκτορες οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου
Την κατάργηση του εισπρακτικού μέτρου της καταβολής από τους ασφαλισμένους, ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή στα φαρμακεία ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να αναλάβουν το ρόλο φοροεισπράκτορα και δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με το μέτρο αυτό.

Σε ανακοίνωσή τους με την οποία απευθύνονται στη ρεθυμνιώτικη κοινωνία, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου τονίζει:

«Αγαπητοί συμπολίτες, από τις 8 Ιανουαρίου 2014 επιβλήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η είσπραξη, επιπλέον της συμμετοχής, ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία μας. Από την καταβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες όπως αυτοί καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου και όλης της χώρας καλλούνται να αναλάβουν ρόλο φοροεισπράκτορα και να αποδίδουν κάθε μήνα ένα ποσό σε ευρώ ίσο με το σύνολο των συνταγών που εκτελούνται στα φαρμακεία τους, υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Το μέτρο αυτό μας βρίσκει αντίθετους καθώς απαξιώνει το ρόλο μας αλλά κυρίως επιβαρύνει ακόμα μία φορά όλους τους ασθενείς ασφαλισμένους, που τους επιβάλεται μέσα από την αναγκαία παροχή ενός αγαθού, όπως είναι το φάρμακο να συμβάλλουν στη διάσωση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την επιπλέον επιβάρυνση της ήδη αυξημένης πληρωτέας συμμετοχής που δίνουν οι αφαλισμένοι και κατηγορούμε τον τρόπο είσπραξης του φόρου αυτού μέσω των φαρμακείων.

Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας και απαιτούμε την κατάργηση του μέτρου αυτού και την αποκατάσταση της κοινωνικής μέριμνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ