2014-01-15 13:44:06
Φωτογραφία για Προεκλογική ατμόσφαιρα στην κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» με τη χθεσινή επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών, και η όλη κατάσταση εντός κι εκτός Κοινοβουλίου θυμίζει κυριολεκτικά... προεκλογική περίοδο.

Προς τούτο συντελεί και η προ ημερών ανακίνηση του θέματος των επιλεκτικών, πάντα κατά το Μαξίμου, σχέσεων ορισμένων εντός ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας για το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-17 αλλά και οι εξελίξεις στις μεγάλες δικαστικές έρευνες που έχουν ανοίξει με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης, με την ανοχή και μερικές φορές με την παρότρυνση της κυβέρνησης, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Στήριξη, όχι χάρες, από τις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με στέλεχός της, θα επιχειρήσει να «εκμεταλλευτεί» στο έπακρο κάθε στοιχείο που θα σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση χρέους, προσδοκώντας από τις Βρυξέλλες «πολιτική υποστήριξη» και «όχι πολιτικές χάρες», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ.


Το ίδιος στέλεχος παραδέχεται ότι, σε επίπεδο καθημερινότητας, εντός του 2014 πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα για τον κόσμο. Το στοίχημα, λέει, θα κριθεί στα μεσοπρόθεσμα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και σε θέματα όπως η διαφθορά και το «μαύρο» χρήμα.

Ανεβάζει τους τόνους η Κουμουνδούρου

Από την πλευρά του, η Κουμουνδούρου προσδοκά ουσιαστικά πολιτικά οφέλη αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να κερδίσει και τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να αναδείξει:

- Το «τρίγωνο της διαπλοκής, τράπεζες, media, πολιτική», (στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «παρασιτικό σύμπλεγμα συμφερόντων»)

- Την εμπλοκή σε αυτό και μάλιστα επί σειρά ετών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης

- Την προσπάθεια «ξεπλύματος των ευθυνών μέσω της επαναϊδιωτικοποίησης των τραπεζών, σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου

- Την εμπλοκή της νυν διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, στη υπόθεση του Τ.Τ. γεγονός που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «την καθιστά ευεπίφορη σε πάσης φύσεως πιέσεις τη στιγμή μάλιστα που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης».

Επιλεκτικά εμπόδια από το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, ως ο έτερος πόλος της κυβέρνησης, με τη εκφρασμένη πρόθεσή του να στηρίξει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μόνο εφόσον υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις και αφαιρεθούν κάποια άρθρα, δίνει ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για το πώς θα πορευτεί το προσεχές διάστημα έως τις κάλπες του Μαΐου.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ