2014-01-15 13:35:24
Φωτογραφία για Γιατί τα σύγχρονα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί;
Χιλιάδες ζευγάρια και στη χώρα μας ανεβαίνουν καθημερινά ένα Γολγοθά για να κρατήσουν στα χέρια τους ένα παιδί.

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι εξαιρετικά συχνό, ενώ φαίνεται ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Συχνά το πρόβλημα αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 50-80 εκατ. ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το 10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το πρόβλημα της υπογονιμότητας αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες με τα ίδια ποσοστά.

Το πιο βασανιστικό όμως είναι ότι το 15-με 20% των ζευγαριών με προβλήματα υπογονιμότητας, αντιμετωπίζει ανεξήγητη στειρότητα καθώς δεν μπορούν να βρεθούν τα αίτια του προβλήματος.

Σε ότι αφορά στις γυναίκες οι σύγχρονες εργαζόμενες καθυστερούν όλο και περισσότερο να τεκνοποιήσουν, αλλά όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μετά την ηλικία των 35 χρόνων η αναπαραγωγική ικανότητα μειώνεται δραματικά.


Συμβουλεύουν δε πως αν μέσα σε χρονικό όριο 6 μηνών δεν συλλάβει μια γυναίκα οφείλει να κάνει ορμονική διερεύνηση.

Οι σύγχρονες τάσεις πάντως που επιβάλουν μεγάλη απώλεια βάρους που μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες και στη νευρική ανορεξία, είναι ότι χειρότερο για την τεκνοποίηση. Η διατήρηση του σωστού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Για τους άνδρες ο προβληματισμός των επιστημόνων είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς ένα μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 32%, το αίτιο της ανδρικής υπογονιμότητας παραμένει άγνωστο.

Η Κλινική "Γένεσις Αθηνών", εξοπλισµένη µε τα πλέον υπερσύγχρονα µηχανήµατα, επανδρωµένη µε τους κορυφαίους επιστήµονες της χώρας µας και αναγνωρισµένη όχι µόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, αφού πραγµατοποιεί επιστηµονικές εργασίες, συνεργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα µε Κλινικές της Ευρώπης και της Αυστραλίας.

Κινητήρια δύναµη σε όλη αυτήν την προσπάθεια δεν ήταν άλλη από την πρόθεσή µας να καλύψουµε τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ελλάδα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στο χώρο της απόλυτης εξειδίκευσης, αλλά και στις χειρουργικές τεχνικές "µίας ηµέρας" νοσηλείας - "one day clinic".

Όλα αυτά δεν θα µπορούσαν να αξιοποιηθούν, εάν δεν πλαισιώνονταν από ένα φιλόξενο περιβάλλον, µε άρτια οργάνωση. Για το λόγο αυτό η Κλινική στεγάζεται σε νεόδµητο κτίριο, όπου η διακόσµηση είναι λιτή και απέριττη, τα δωµάτια, από τα µονόκλινα έως τα πεντάκλινα, διαθέτουν σύγχρονα συστήµατα επικοινωνίας, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι χώροι της Κλινικής φυλάσσονται και παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωµα τηλεόρασης, ενώ για την ασφάλεια της Κλινικής υπάρχει και υπηρεσία ασφάλειας. Τέλος, από µία τέτοια Κλινική δεν θα έλειπε και ένας υπόγειος ιδιόκτητος, φυλασσόµενος χώρος στάθµευσης αυτοκινήτων. Η Κλινική µε δ.τ. "ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ" είναι µοναδική στο είδος της και είµαστε στη διάθεσή σας προκειµένου να επιλύσουµε µαζί κάθε πρόβληµά σας που άπτεται των δραστηριοτήτων µας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ