2014-01-19 09:04:08
Φωτογραφία για Ερντογάν: Θα αποκηρύξω το γιο μου αν εμπλέκεται στο σκάνδαλο
Ατεγκτος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι μέλη της οικογένειάς του -και ιδιαίτερα ο γιος του Μπιλάλ- εμπλέκονται στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που κλυδωνίζει την τουρκική κυβέρνηση.

«Υπάρχει μία δυσφημηστική προπαγάνδα από την αντιπολίτευση που στρέφεται κατά των παιδιών μου. Θα πω αυτό πολύ ξεκάθαρα: εάν κάποιο από τα παιδιά μου εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση διαφθοράς, θα το αποκηρύξω», δήλωσε ο Ερντογάν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ομιλιας του σε εκδήλωση.

Στελέχη του αντιπολιτευτικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, μετά τις αναφορές ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν δεν έχει ανακριθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποσντάγ δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξε ένταλμα σύλληψης του γιου του τούρκου πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε ισχυριστεί ότι η «επιχείρηση» αυτή στοχεύει εκείνον μέσω και το Ίδρυμα Νεότητας και Εκπαίδευσης της Τουρκίας, μία μη κυβερνητική φιλανθρωπική οργάνωση, μέλος της οποίας είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν.

«Αυτός ο αρχηγός (σσ. ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου) που ενοχλείται από τις κοινωνικές δραστηριότητες των παιδιών μου, ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του στον καθρέφτη», είπε ο Ερντογάν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ