2014-01-20 22:57:06
Φωτογραφία για Αναμένει μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου
Την εκτίμηση, ότι σύντομα θα υπάρξει σαφής μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης.

Ο κ. Χασάπης, που μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, δήλωσε, ότι ήδη καταγράφεται σταθεροποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με την ηγεσία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία συζήτησε την πορεία αναδιάρθρωσης του συνεργατικού κινήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι κανένας δεν δικαιούται να μην αποδεχθεί την περικοπή των μισθών των υπαλλήλων του Συνεργατισμού κατά 15%, που αποφασίστηκε μεταξύ της ηγεσίας του Συνεργατισμού και των συνδικάτων ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι δύο συντεχνίες εκπροσωπούν το 90% των υπαλλήλων των συνεργατικών ιδρυμάτων, ενώ το υπόλοιπο 10%, κυρίως υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, εκπροσωπούνται από τη Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ότι ο Συνεργατισμός έχει κάνει ορθά βήματα, αλλά αναμένονται περισσότερα.

Η μείωση του μισθολογίου του συνεργατικού κινήματος και η περικοπή άλλων λειτουργικών δαπανών αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, που με τη σειρά του αποτελεί προϋπόθεση αποδέσμευσης του ποσού του 1,5 δισ. ευρώ που παραχώρησε η τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση του κινήματος.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ