2014-01-21 12:00:27
Φωτογραφία για Ηλεία: Ενωμένοι και αδιαπραγμάτευτοι στην Ολυμπία για την Αφή
Η διάδοση της φήμης ότι η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Nanjing «επιθυμεί» να τελέσει την Αφή της Φλόγας στην Κίνα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το κόστος των Αγώνων, «έθεσε» το επείγον αυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η υποβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας, της αίγλης της, του νέου θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που αποτελεί ελληνική πρόταση μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι φανερή.

Για διάφορους λόγους και ενώ είχε γίνει αποδεκτή από την ΔΟΕ η πρόταση για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων Νέων στην Ολυμπία, το «Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων» δεν πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό αυτό χώρο. Τελέστηκαν όμως το 2010 στη Σιγκαπούρη, οι «1οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων» με το τελετουργικό και την αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ενεργών πολιτών ως ελάχιστη αντίδραση σε αυτή την ανεξήγητη πράξη, ομόφωνα αποφάσισε να αποσταλεί μήνυμα προς την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα ότι δεν διαπραγματεύεται την αλλαγή του χώρου της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την επίκληση οποιουδήποτε λόγου και κυρίως από την ελληνική πλευρά.


Ακόμα το σώμα τόνισε την ανάγκη «της θεσμικής κατοχύρωσης της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αρχαία Ολυμπία».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, υπενθυμίζοντας το αίτημά τους για ευρύτερη σύσκεψη σε πανηλειακό τουλάχιστον επίπεδο.

Επιμέλεια: Γαληνή Τσαρουχά-patrisnews
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ