2014-01-22 14:52:06
Φωτογραφία για Σπάνιο μπλε διαμάντι 29,6 καρατίων
Ένα σπάνιο μπλε διαμάντι, 29,6 καρατίων, ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Κούλιναν της Νότιας Αφρικής, μόλις 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πρετόρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία Petra Diamonds «Είναι ένας από τους πιο σπάνιους λίθους που έχουν ανακαλυφθεί στο ορυχείο Κούλιναν».

Η ίδια εταιρεία είχε φέρει στο φως ένα ακόμη μπλε διαμάντι 25,5 καρατίων που πουλήθηκε για 16,9 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

«Ο λίθος έχει ένα εξαιρετικό έντονο μπλε χρώματα, με πολύ μεγάλη διαύγεια και έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε ένα γυαλιστερό διαμάντι πολύ μεγάλης αξίας και σημασίας δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Petra.

Το ορυχείο Κούλιναν φημίζεται για την παραγωγή μπλε διαμαντιών, που θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια και μεγάλης αξίας.

Ένα παρόμοιο ακατέργαστο μπλε διαμάτι 26,6 καρατίων που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία τον Μάιο 2009, μετατράπηκε σε έναν σχεδόν τέλειο λίθο και πουλήθηκε σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby.

Το 1905, στο ορυχείο Κούλιναν, ανακαλύφθηκε το διάσημο μπλε διαμάντι Star of Africa, 530 καρατίων, σε σχήμα αχλαδιού παρουσιάστηκε στο βασιλιά Εδουάρδο VII της Αγγλίας και έγινε μέρος του Βρετανικού στέμματος.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ