2014-01-22 14:59:07
Φωτογραφία για Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Δεν κινδυνεύει το 15% των κακών δημοσίων υπαλλήλων»
Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις προωθούμενες πρακτικές βελτίωσης των... παρεχομένων υπηρεσιών και λειτουργίας του Δημοσίου, κάνοντας αναφορά συγκεκριμένα, στις διαδικασίες "διαθεσιμότητας - κινητικότητας", "αξιολόγησης" και "ελέγχου δικαιολογητικών πρόσληψης".

Η κα. Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη πως, θα υπάρξουν και νέες εκκαθαρίσεις - καταργήσεις / συγχωνεύσεις - Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου, κατά το πρότυπο των «21 Φορέων» ξεκαθάρισε πως, οποιαδήποτε πιθανή κατάργηση Φορέα του Δημοσίου, στο άμεσο μέλλον, «πρέπει να είναι προσεκτική», στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η κα. Χριστοφιλοπούλου, συνεχίζοντας για το θέμα, είπε, επίσης πως, η αξιολόγηση προχωρά σε Ν.Π.Ι.Δ. των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και μέχρι στιγμής δεν προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε οδηγούς, μηχανικούς, τεχνίτες, κ.ά.


Σχετικά, με το φαινόμενο των πλαστών δικαιολογητικών πρόσληψης στο Δημόσιο, η Υφυπουργός Δ.Μ.Η.Δ. τόνισε πως «οι έλεγχοι δε γίνονται "υπό τη σπάθη" της απόλυσης» αλλά της βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοσίου και της ισονομίας και ισότητας προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που προσελήφθησαν σύννομα.

«Συγκριτική η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων» τόνισε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφερόμενη, τέλος, στην προωθούμενη αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων από τους Προϊσταμένους / Διευθυντές Υπηρεσιών, τονίζοντας πως, όσοι εξ' αυτών τεθούν στο 15% της χαμηλής βαθμολόγησης, δε σημαίνει πως, τίθενται, αυτόματα, σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", αλλά θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης αυτών, προκειμένου να αυξηθεί η αποδοτικότητα των εν λόγω υπαλλήλων.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ