2014-01-23 23:18:36
Φωτογραφία για Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 66-72
Την πρώτη της νίκη στο Top-16 πανηγύρισε η Γαλατασαράι και μάλιστα με επικό τρόπο, καθώς πέρασε (66-72) από το Μόναχο. "Μαγική" η τριάδα Ερτσεγκ - Αρόγιο - Μάτσβαν.

Ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά έμεινε η Γαλατασαράι, η οποία στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την εντός έδρας ήττα από την Λοκομοτίβ και πήρε τεράστιας σημασίας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ζόραν Ερτσεγκ συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις, παίζοντας στα 37 από τα 40 λεπτά του αγώνα, ο Κάρλος Αρόγιο ήταν... "killer", ο Μίλαν Μάτσβαν έδωσε τρομερή ώθηση ερχόμενος από τον πάγκο και ο Σινάν Γκιουλέρ έβαλε δυο κρίσιμες βολές, βάζοντας το λιθαράκι του στα έξι λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Η Μπάγερν, από την άλλη, έκανε κακή εμφάνιση τη χειρότερη στιγμή. Είδε το γήπεδό της να γεμίζει από Τούρκους υποστηρικτές της Γαλατά, τον Γιασίν Ιντμπίχι να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τον ηγέτη της, τον Μάλκολμ Ντιλέινι να μένει στα... πολύ ρηχά. Οι Γερμανοί "πόνεσαν" από αυτή τη "γκέλα" και πλέον πρέπει να ψάξουν μια εκτός έδρας νίκη για να ρεφάρουν. Αν και η ψυχολογία τους φαίνεται πως δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.


Ο αγώνας

Με το κοινό να της δίνει τρομερή ώθηση, η Γαλατασαράι έκανε φανταστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ο Ερτσεγκ εκτελούσε από την περιφέρεια, ο Χέρστον έδινε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, ο Αρόγιο δεν έχανε σουτ και το 16-28 στο όγδοο λεπτό έδειχνε πόσο καλή ήταν η βραδιά για τους Τούρκους.

Το +12 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (18-30), με τους Γερμανούς να προσπαθούν στο ξεκίνημα της δεύτερης να μαζέψουν το σκορ (29-35), αλλά να δέχονται ένα μικρό σερί 0-6 και να βρίσκονται ξανά πίσω με 12 (29-41) χάρη στους "παγκίτες" Αρσλάν - Μάτσβαν που κράτησαν την ομάδα τους μπροστά με μικρό μεν,"καθαρό" δε προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου (36-42). Οι 15 πόντοι του Ερτσεγκ (6/8 σουτ!) και οι 12 του Αρόγιο (όλοι στο πρώτο δεκάλεπτο), έκαναν την διαφορά υπέρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Από την πρώτη στιγμή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι έδειξαν έτοιμοι να ισορροπήσουν το ματς. Το έκαναν με ένα επί μέρους 9-1 (45-43) σε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά, όμως ακολούθησαν δυο φόλοου του Ερτσεγκ, ο οποίος συνέχισε να κάνει ζημιά (49-52). Οταν μάλιστα οι Αρόγιο - Μάτσβαν πέτυχαν από δυο βολές και ο Αρσλάν τρίποντο, η διαφορά εκτινάχθηκε στους 10 (51-61) για την Γαλατά, στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ενα τρίποντο του Ντιλέινι στην έναρξη της τέταρτης περιόδου (56-61) έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, όμως ο Σχαφάρτζικ έχασε στη συνέχεια δυο ευκαιρίες και μαζί τη δυνατότητα να τρομάξει περισσότερο την Γαλατασαράι. Ο Ντιλέινι, πάντως, κράτησε όρθια την ομάδα του με νέο μακρινό σουτ για το 61-64, ο Ιντμπίχι μείωσε στον πόντο (63-64) μετά από επιθετικό ριμπάουντ και το ματς ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή για να κριθούν όλα στο τελευταίο δίλεπτο.

Ο Μπένζινγκ αστόχησε σε τρίποντο υπό καλές προϋποθέσεις, ο Αρόγιο έβαλε στην επόμενη φάση πολύ δύσκολο σουτ από μέση απόσταση (63-66) και ο Ιντμπίχι απάντησε με βολές (65-66), αλλά και πάλι ο Μάτσβαν έδωσε τη λύση στην Γαλατά (65-69). Ο Ντιλέινι κόπηκε σε διείσδυση, ο Αρόγιο βρήκε σίδερο από τα 6μ.75 και ο Ντιλέινι μείωσε στο καλάθι με βολές στα 25.9" (66-68). Ο Γκιουλέρ έκανε το ίδιο για το 66-70 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, με τον κόσμο των φιλοξενούμενων να στήνει μια μικρή γιορτή.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ