2014-01-26 15:54:17
Φωτογραφία για Παρέμβαση από την Εισαγγελέα Πατρών για τα Σαμαρέικα και τη Στροφυλιά
Δικαστική εξέλιξη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών του Αχαϊκού Τύπου αλλά και η αρθρογραφία της Οικολογικής Κίνησης Πατρών αναφορικά με τον οικισμό Σαμαρέϊκα, στο δάσος της Στροφυλιάς.

Συγκεκριμένα με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Πατρών κα. Διονυσία Παπαδοπούλου ζητά να ενημερωθεί για όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα της στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν δικαστικά οι καταγγελίες για καταπάτηση εκτάσεων του Δημοσίου από ιδιώτες.

Η πλευρά της Αχαΐας ζητά να προχωρήσει η αναδάσωση των 550 στρεμμάτων, σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Πατρών. Ωστόσο, η διαχείριση του εν λόγω τμήματος του Δάσους της Στροφυλιάς έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου Αμαλιάδας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το «κύμα» των επιθέσεων και των καταγγελιών όλης της προηγούμενης εβδομάδας. \

Τη στιγμή μάλιστα που η πλευρά της Αχαΐας θεωρεί ως τελεσίδικο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν στις δύο συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν έχει αποφανθεί ακόμα!

Τόσο πάντως οι υπηρεσίες της Ηλείας, όσο φυσικά και ο άμεσα ενδιαφερόμενος δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, εκφράζοντας φυσικά και τους κατοίκους των Σαμαρεΐκων που για πάνω από 70 χρόνια ζουν στην περιοχή!

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ