2014-01-30 00:09:15
Φωτογραφία για Πύργος: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μαύρη εργασία απο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliaoikonomia.gr ελέγχους πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες του Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε επιχειρήσεις του Πύργου. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κυρίως για την καταστολή της αδήλωτης- "μαύρης" εργασίας στις επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων πραγματοποίησαν έλεγχο και σε μεγάλη επιχείρηση του Πύργου όπου και βρέθηκαν άτομα να δουλεύουν ενώ δεν έπρεπε. Σύμφωνα με τον πίνακα εργαζομένων τα συγκεκριμένα άτομα δούλευαν στην επιχείρηση αλλά την συγκεκριμένη ώρα που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος δεν έπρεπε να δουλεύουν.

Λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποιώντας έλεγχο σε εξωτερικό συνεργείο επιχείρησης διαπίστωσαν εργαζόμενο άτομο το οποίο δεν ήταν δηλωμένο στην επιχείρηση.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατέγραψε τα συγκεκριμένα γεγονότα μέσω Δελτίου Ελέγχου (επιδίδεται επί τόπου) και μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα (αν δεν έχει πραγματοποιηθεί ήδη).


Να επισημάνουμε οτι απο τα τέλη του 2013 τα πρόστιμα έχουν αυστηροποιηθεί κατά πολύ και φτάνουν ως το 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο :

Για υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών ? επιβαλλόμενο πρόστιμο : 10.549,44 ευρώ

Για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών ? επιβαλλόμενο πρόστιμο : 9.197,10 ευρώ

Για εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών ? επιβαλλόμενο πρόστιμο : 10.550,54 ευρώ

Για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών ? επιβαλλόμενο πρόστιμο : 9.200,49 ευρώ

Πολλές επιχειρήσεις του νομού μας δυσκολεύονται να πληρώσουν τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων τους και αρκετέω φορές αναγκάζονται να έχουν αδήλωτο εργαζόμενο. Απο την αυστηροποίηση των ποινών, εδώ και λίγους μήνες, οι εργοδότες φοβούμενοι τα πολύ υψηλά πρόστιμα δηλώνουν τους εργαζόμενους τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ