2014-01-30 03:39:48
Φωτογραφία για Η Google αποκαλύπτει τη γνώμη μας για τους λαούς
Τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται από τους χρήστες του διαδικτύου στη Google για τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, «χαρτογράφησε» η... διάσημη μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την «αυτόματη συμπλήρωση».

Οι ερωτήσεις των χρηστών αποκαλύπτουν τον τρόπο σκέψης, τον ψυχισμό αλλά και τα στερεότυπα που επικρατούν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λαού ενώ θεωρούνται ενδεικτικές γιατί οι χρήστες δνε φοβούνται ότι θα υποστούν κριτική για το περιεχόμενο των σκέψεών τους και εκφράζονται ελεύθερα χωρίς περιστροφές.

Οπως φαίνεται στους χάρτες, αναφορικά με τις χώρες της Ευρώπης ρωτούν γιατί η Βρετανία, η Γερμανία και η Ελβετία είναι τόσο πλούσιες,η Ελλάδα τόσο σημαντική, η Ισπανία τόσο άδεια, ενώ ως πιο γκέι χώρα αποκαλύπτεται ότι ρωτούν για τη Γαλλία και πιο ρατσιστική για την Ιταλία.

Ζητούν, δε, να μάθουν από τη μηχανή αναζήτησης γιατί η Πορτογαλία είναι τόσο φτωχή, η Ιρλανδία τόσο πράσινη, το Βέλγιο τόσο βαρετό αλλά και πλούσιο, η Ολλανδία τόσο φιλελεύθερη και η Τσεχία... άθεη.


Ακόμη, ρωτούν το λόγο που η Πολωνία είναι αδύναμη, η Δανία τόσο ευτυχισμένη, η Λιθουανίααυτοκτονική, φτωχές οι Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και γιατί είναι φθηνή η Τουρκία.

Οσον αφορά στην Ασία, οι χρήστες ρωτούν γιατί η Κίνα έχει τόση ρύπανση, η Ινδία, η Καμπότζη και τοΛάος είναι τόσο φτωχές, το Αφγανιστάν βρίσκεται σε πόλεμο, η Βόρεια Κορέα τόσο φτωχή και η Νότιαπλούσια και τέλος γιατί η Ιαπωνία είναι αρχιπέλαγος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ